fbpx

Regering kijkt serieus naar oproep Stichting 8 december 1982

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi zegt dat de regering serieus kijkt naar de oproepen die gedaan zijn door Sunil Oemrawsing, voorzitter van de Stichting 8-december 1982.
De stichting vroeg dinsdag tijdens de herdenking van de slachtoffers van de 8 decembermoorden dat de gewijzigde Amnestiewet 2012 wordt ingetrokken en dat 25 februari niet gehandhaafd wordt als nationale vrije dag.
Santokhi benadrukte dat de regering ernstig kijkt naar deze oproep, omdat er in Suriname geen ruimte is voor geweldverering en straffeloosheid.
De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Karen Williams, zegt dat het belangrijk is dat Suriname inspanningen verricht voor het naleven van mensenrechten.
Ook Henk van der Zwan, tijdelijk zaakgelastigde van Nederland in Suriname, zegt dat het rechtsproces zijn beloop moet hebben. Over uitspraken van Bouterse als zou Nederland een rol hebben in de donkere geschiedenis, zegt van der Zwan in gesprek met Radio ABC dat Bouterse geen onderbouwingen daarvoor heeft weten te geven.

BEKIJK OOK
Man (51) aangehouden voor seksueel misbruik 20-jarige zwakbegaafde nicht