fbpx
Regering kiest voor sociaal investeringsbeleid

GFC NIEUWS- Er zijn manieren om de COVID-19-crisis te bestrijden, te weten een structureel aanpassingsprogramma en een sociaal investeringsbeleid.

De regering gekozen voor een sociaal investeringsbeleid, zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De minister presenteerde gisteren op de persconferentie van het Covid-19 Managementteam diverse maatregelen die de regering zal treffen.

Het sociaal investeringsbeleid heeft als doel het behouden van werkgelegenheid en bedrijven zodat wij voor de toekomst een sterke economische basis kunnen hebben, maar met als gevolg wel het aangaan van nieuwe leningen die door economische groei afbetaald zullen worden.

Een structureel aanpassingsprogramma behelst bezuinigingen, verlaging van de subsidies en leningen aflossen met als doel het overheidstekort te laten dalen en gevolg de verzwakking van economische basis van Suriname.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.