fbpx
Facebook Pagelike Widget

Regering keurt beledigende cartoon in Dagblad Suriname resoluut af

GFC NIEUWS- De publicatie van een zeer beledigende cartoon met verwijzing naar de vicepresident in een lokaal dagblad heeft voor veel consternatie en irritatie geleid.

De publicatie in het Dagblad Suriname (DBS) heeft de vicepresident persoonlijk gegriefd, zijn achterban in beroering gebracht alsook velen in de gemeenschap onaangenaam geraakt, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Ter bespreking van de ontstane situatie heeft de president deze situatie in het top politiek overleg met politieke leiders besproken. In dit overleg hebben zowel de president, als de overige coalitieleiders de publicatie van deze cartoon ernstig en resoluut afgekeurd, deze in de grootst mogelijke termen veroordeeld, en afstand genomen van de afkeurenswaardige gedachte waar deze cartoon voor staat.

“De basisgedachte van deze regering is eenheid: eenheid van bestuur, eenheid van beleid, eenheid van leiderschap. Eenheid gaat echter hand in hand met respect en begrip voor elkaar. Wij brengen respect op voor de wetten die vrijheid van meningsuiting waarborgen. Tegelijkertijd erkennen wij dat deze vrijheid begrensd wordt door enerzijds het wederzijds respect en het waarborgen van menselijke waardigheid, en anderzijds door wet en recht. Het recht tot vrije meningsuiting kan en mag geen vrijbrief vormen voor de publicatie van beledigende teksten, of andere vormen van communicatie.

Die grenzen van het recht tot vrije meningsuiting kunnen nimmer worden overtreden. In het bijzonder niet tegen onze mede Surinamers. In ons verleden, ons heden en onze toekomst zijn wij als diverse bevolkingsgroepen onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zo vormen wij dit mooi Suriname. Zo beleven wij dagelijks die echte bromtyi-dyari in eenheid en harmonie.”

In dat kader zal deze regering zich eensgezind opstellen om de effecten van deze cartoon te keren. Tegelijkertijd zullen wij, een oplossing waar alle groepen bij gebaat zijn, bevorderen, zoals het een goed gezinshoofd betaamt. Faried Pierkhan, eigenaar van DBS, is dan ook, op initiatief van de president, uitgenodigd voor een gesprek met de vicepresident. Dit gesprek zal maandag plaatsvinden.

“Laten wij met zijn allen het belang onderschrijven dat wij moeten handelen binnen de principes van de grondwet en de internationale verdragen, en, in het bijzonder, op basis van de fundamentele normen en waarden die gelden voor alle Surinamers waaronder het principe van het waarborgen van respect voor elkaar. Onze jonge natie kent immers één bevolking, allen Surinamers, met eenheid in diversiteit,” aldus CDS.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.