Regering in spoedoverleg over noodsituatie Zuid-Suriname

De regering is in spoedoverleg bijeengekomen om te praten over de alarmerende situatie in het zuiden van ons land. De zware regens van de afgelopen maanden hebben een groot aantal dorpen, met ruim ruim 2000 inwoners, onder water doen lopen. De situatie is heel ernstig voor deze inwoners. Deze zijn namelijk verstoken van drinkwater, electriciteit, voedsel, kleding en medicamenten.

Het gaat om de dorpen Kwamalasemutu, Sipaliwini, Tepu, Alalapadu, Apetina, Coeroenie, Amatopo, Palumeu en Kawamhakan. Ook in Galibi en het dorp Goninikriki Mofo in het district Marowijne heerst een soortgelijke noodsituatie.

De airstrips in die gebieden zijn ook onder water en niet bereikbaar voor luchttransport. “De heersende situatie is aan te merken als een ramp. Bovendien zullen de zware regens, volgens de officiële weersverwachtingen de komende drie maanden aanhouden. De regering is in goed overleg met het NCCR en het Bureau Volkscontacten bezig met man en macht hulpgoederen naar de gebieden te transporteren. De Regering zal via het Nationaal Informatie Instituut de gemeenschap blijven informeren”.(GFC)