fbpx

Regering heeft vijf speerpunten naar 2020 toe

GFC NIEUWS- De regering heeft volgens president Desiré Bouterse naar de verkiezingen van 25 mei 2020 toe, vijf speerpunten waarin zij zich wil vastbijten.

Het betreft de woningbouw, grondbeleid, infrastructuur, sociaal beleid en het plegen van een inhaalslag in schaalindeling van ambtenaren.

Hiervoor is een structuur opgezet en een presidentiële commissie ingesteld die deze zaken ter hand moeten nemen.

Het staatshoofd was vrijdag te gast in het praatprogramma ‘Bakana Tori’ bij de SRS. Hij werd daar verwelkomd door een menigte, jong en oud.

Het staatshoofd benadrukt dat de vijf speerpunten allemaal specifiek te maken hebben met het verbeteren van de menselijke omstandigheden. De economie van het land geniet de hoogste prioriteit bij het staatshoofd, alsook de financiële stroom.

OOK INTERESSANT
Minister Tjong-Ahin zwaait officieel uit

President Bouterse benadrukt dat het hiermee van belang is dat “het schip op koers blijft”. Hierover heeft hij op 17 oktober nog een vergadering gehad met de regerings- en partijtop.

Hoewel het staatshoofd in een derde regeertermijn gelooft, waarschuwde hij dat er nog veel werk aan de winkel is.

Het staatshoofd weet dat burgers ontevreden zijn en heeft daar begrip voor, maar geeft meteen aan dat er “terecht ontevredenen zijn en zij die onterecht ontevreden zijn”.

President Bouterse stelde dat er personen zijn wiens problemen niet opwegen tegen de problemen waarmee de regering zich bezig wil houden. De eerdergenoemde speerpunten blijven de prioriteit van de regering.