fbpx
Regering heeft binnenkort formele ontmoeting met Braziliaanse president

GFC NIEUWS- De regering zal binnenkort een formele ontmoeting hebben met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro.

Volgens president Chandrikapersad Santokhi zullen daarnaast verschillende landen worden uitgenodigd in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Hij deed deze mededelingen tijdens zijn presentatie over de financiële positie van de staat en de maatregelen die getroffen zullen worden om de economie weer op spoor te krijgen.

In het kader van de internationale samenwerking om voor Suriname weer een waardige positie op internationaal niveau te realiseren, heeft de regering volgens de president reeds de eerste aanzetten gedaan om de internationale relaties te versterken.

Er zijn reeds twee Caricom Head of States meetings geweest, via Zoom. In deze meetings hebben de verschillende Caricom-staatshoofden inzichten en beleid uitgewisseld met betrekking tot gezamenlijke vraagstukken die spelen in de regio, op het gebied van economie, veiligheid en met name de bestrijding van het coronavirus.

De president bracht in herinnering zijn officieel bezoek aan Guyana ter bijwoning van de inauguratie van president Irfaan Ali. In het kader van dit bezoek hebben beide regeringsleiders goede afspraken gemaakt omtrent versterking van de onderlinge samenwerking.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft twee officiële bezoeken afgelegd. Het eerste betrof een bezoek aan Nederland, waarmee ook verdere afspraken zijn gemaakt omtrent versterking van de onderlinge samenwerking. Verder was er een bezoek aan Frans-Guyana omtrent versterking van de onderlinge samenwerking en de verdere bespreking van vraagstukken, die zowel de Franse als de Surinaamse gemeenschap raken.

Het meest recente is het officiële bezoek van de Amerikaanse Secretary of State, Mike Pompeo. Met hem zijn de thema’s energie en veiligheid besproken, maar ook verdere versteviging van de onderlinge samenwerking, de bestrijding van het COVID-19 coronavirus, bijstand omtrent institutionele versterking en trainingen, Surinames buitenlandse schuldpositie, potentiële investeringen in Suriname en onderlinge militaire en justitiële samenwerking.

Het staatshoofd merkte op dat in het algemeen met het aantreden van deze regering, die gebaseerd is op grondslagen van rechtsstatelijkheid en betrouwbaarheid, er veel belangstelling is bij andere landen om samen te werken met ons land. “Daarmee kan ons land weer met gezag en aanzien participeren op internationaal niveau, en ook binnen het internationaal handelsverkeer,” aldus de president.

Meer nieuws

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…