fbpx
Regering heeft aandacht voor onderwijssituatie binnenland

GFC NIEUWS- De regering heeft ruime aandacht voor de onderwijssituatie in het binnenland.

Mede door de Covid-19-situatie is het onderwijsproces eerder niet goed op gang gekomen, maar er zijn belangrijke stappen gezet. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei vandaag in De Nationale Assemblee dat er een dag eerder twee vliegtuigen met leerkrachten zijn vertrokken naar gebieden in het binnenland.

Het benodigde materiaal is ook reeds naar het binnenland getransporteerd. Bijna 80% van de scholen is operationeel. De bewindsvrouw liet het parlement weten dat er een probleem is, namelijk de beschikbaarheid van contant geld. Ze waarschuwt dat de mensen in het binnenland geen banken of ATM’s ter beschikking hebben om over geld te beschikken. Dit heeft ook zijn weerslag op het transportgedeelte. Dit gaat volgens haar misschien betekenen dat er weer een staking komt qua schoolvervoer. De regering is druk bezig een oplossing daarvoor te zoeken.

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf de garantie dat het onderwijsproces in het binnenland degelijk ruime aandacht geniet van de regering. De bedoeling is dat landelijk alle scholen normaal zullen functioneren.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.