fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Regering heeft aandacht voor onderwijssituatie binnenland

GFC NIEUWS- De regering heeft ruime aandacht voor de onderwijssituatie in het binnenland.
Mede door de Covid-19-situatie is het onderwijsproces eerder niet goed op gang gekomen, maar er zijn belangrijke stappen gezet. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei vandaag in De Nationale Assemblee dat er een dag eerder twee vliegtuigen met leerkrachten zijn vertrokken naar gebieden in het binnenland.
Het benodigde materiaal is ook reeds naar het binnenland getransporteerd. Bijna 80% van de scholen is operationeel. De bewindsvrouw liet het parlement weten dat er een probleem is, namelijk de beschikbaarheid van contant geld. Ze waarschuwt dat de mensen in het binnenland geen banken of ATM’s ter beschikking hebben om over geld te beschikken. Dit heeft ook zijn weerslag op het transportgedeelte. Dit gaat volgens haar misschien betekenen dat er weer een staking komt qua schoolvervoer. De regering is druk bezig een oplossing daarvoor te zoeken.
Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf de garantie dat het onderwijsproces in het binnenland degelijk ruime aandacht geniet van de regering. De bedoeling is dat landelijk alle scholen normaal zullen functioneren.

OOK INTERESSANT
Man tijdens woordenwisseling over fiets met houwer verwond aan hoofd, hals en duim