Regering garandeert uitbetaling salarissen bacovenbedrijf FAI

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in de Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de Plantenbescherming Wet namens de regering, het parlement officieel medegedeeld dat president Desi Bouterse het besluit heeft genomen om de arbeiders van het bacovenbedrijf FAI tegemoet te komen.
De arbeiders van Jarikaba in Saramacca ontvangen vandaag, woensdag, hun tegoeden, terwijl die van Nickerie donderdag aan de beurt zijn.
Voor de regering, die met 10% deelneemt aan de aandelen van het particulier bedrijf FAI N.V., staat de mens centraal en mag ons volk niet de dupe worden van een mismanagement gevoerd door de onderneming, haalde Parmessar aan.
Tijdens zijn betoog heeft hij kamerbreed de ondersteuning gekregen om te handelen in landsbelang en daarnaast te kiezen voor een structurele oplossing.
Het ministerie zal er alles aandoen en waar mogelijk om vooral de komende productie nog te redden, heeft de bewindsman laten weten in De Nationale Assemblee.