fbpx
Regering garandeert uitbetaling salarissen bacovenbedrijf FAI

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in de Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de Plantenbescherming Wet namens de regering, het parlement officieel medegedeeld dat president Desi Bouterse het besluit heeft genomen om de arbeiders van het bacovenbedrijf FAI tegemoet te komen.

De arbeiders van Jarikaba in Saramacca ontvangen vandaag, woensdag, hun tegoeden, terwijl die van Nickerie donderdag aan de beurt zijn.

Voor de regering, die met 10% deelneemt aan de aandelen van het particulier bedrijf FAI N.V., staat de mens centraal en mag ons volk niet de dupe worden van een mismanagement gevoerd door de onderneming, haalde Parmessar aan.

Tijdens zijn betoog heeft hij kamerbreed de ondersteuning gekregen om te handelen in landsbelang en daarnaast te kiezen voor een structurele oplossing.

Het ministerie zal er alles aandoen en waar mogelijk om vooral de komende productie nog te redden, heeft de bewindsman laten weten in De Nationale Assemblee.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…