fbpx
Regering gaat project bouwkavels aan studenten institutionaliseren

GFC NIEUWS- Een dak boven het hoofd is een fundamenteel recht dat eenieder toekomt.

Het komt vaker voor dat Surinamers die als kader afstuderen, naar het buitenland trekken voor een stukje zekerheid.

De regering heeft daarom besloten om met het schenken van bouwrijpe kavels aan studenten, Surinaams kader thuis te houden en hoop te geven. President Desiré Bouterse heeft reeds toegezegd dat dit initiatief, dat nu in pilotvorm is, zal worden geïnstitutionaliseerd.

Bij de diploma-uitreiking aan 37 afgestudeerden van het Polytechnisch College Suriname (PTC) is een groep van zes best geslaagden in aanmerking gekomen voor een bouwkavel. In april van dit jaar mochten reeds zeven studenten een bereidverklaring in ontvangst nemen.

Melvin Bouva, ondervoorzitter van de Nationale Assemblee (DNA), benadrukte dat studenten een specifieke doelgroep vormen waarvoor er specifieke beleid en aandacht is.

Het blijft niet alleen bij bouwkavels voor de best afgestudeerden van het PTC. Ook afgestudeerden van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname zullen bereidverklaringen ontvangen.

Bouva benadrukte echter dat alle studenten een aanvraag voor een kavel mogen deponeren bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en de stichting Studenten Welzijn en Huisvesting.

Hij heeft zich samen met stichtingsvoorzitter Evelien Gravenstijn ingezet om de regering en het ministerie te overtuigen van dit initiatief.

Volgens RGB-minister Lekhram Soerdjan moet het niet als discriminatie worden gezien, dat momenteel slechts de best geslaagden in aanmerking komen. Het is ook een stimulans naar de derdejaarsstudenten toe om er hard tegenaan te gaan.

De bewindsman benadrukte overigens dat er voldoende land beschikbaar is, waarbij eenieder in aanmerking moet kunnen komen. Daarvoor moeten zaken goed worden geregeld.

De regering werkt er hard naar toe om alle achterstanden in te lopen en mechanismen in te bouwen, zodat grondaanvragers niet lang hoeven te wachten.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…