fbpx
Regering evalueert beleid na drie maanden

GFC NIEUWS- De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag in een speciale vergadering met deskundigen het regeringsbeleid geëvalueerd.

Met dit evaluatiemoment komt regering-Santokhi een van haar belangrijke beloftes na. De regering acht het hoognodig om na 3 maanden het door haar gevoerde beleid grondig te evalueren. Dit met het oog op het eventueel aanscherpen van het beleid, waar nodig.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in zijn toespraak aangegeven dat het de bedoeling is om na te gaan wat er gepresteerd is op de verschillende beleidsgebieden in de afgelopen drie maanden en ook wat de regering nog te wachten staat. De ontmoeting vindt plaats in het district Marowijne en wel te Moengo Tapoe.

Het is goed om stil te staan om na te gaan waar wij staan na drie maanden. We evalueren op alle niveaus.” Voorafgaand aan dit evaluatiemoment is reeds een evaluatie gehouden tussen de president en de vicepresident. “Als ik me niet vergis vp waren wij 4 tot 5 uren bezig. Als twee personen die leidinggeven aan het land hebben wij geëvalueerd in alle openheid. Daarna hebben wij geëvalueerd met de vier coalitieleiders. De zaken die verbetering behoeven zijn ook aan het licht gekomen en die zullen wij ook presenteren later op de middag”, zei het staatshoofd.

De president zegt dat er besloten is dat de evaluaties uitgebreider en diepgaander moeten plaatsvinden. “Dat is wat wij samen hier gaan doen. Met alle openheid en eerlijkheid evalueren. Kijken wat de verbeterpunten zijn en werken aan de verbetering. We zijn hier als regering geplaatst door het volk. Het volk heeft hoge eisen en het volk heeft haast. We moeten rekening houden dat we de problemen van het volk zo snel als mogelijk moeten oplossen.”

President Santokhi omschrijft de evaluatiemomenten als een zeer belangrijk meetinstrument voor het beleid in het proces van armoedebestrijding en het herstellen van de economie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.