fbpx

Regering continu bezig met huisvestingsvraagstuk

GFC NIEUWS- Minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zegt dat de regering, onder leiding van president Desiré Bouterse zich voortdurend inzet voor oplossing van het huisvestingsvraagstuk.

“De regering is continu en elke dag bezig om na te gaan hoe wij die achterstand kunnen inlopen”, zegt de minister. Hij doelt hiermee op het inlopen van achterstanden bij het afhandelen van grondaanvragen van burgers.

Minister Soerdjan noemt verder huizenbouw en verkavelingsprojecten die bijkans elke dag aan de orde zijn op regeringsniveau. Vanaf Nickerie tot en met Marowijne en vanaf het zuiden tot en met het noorden van Suriname is de regering continu bezig om in deze basislevensbehoefte van burgers te voorzien.

BEKIJK OOK
Landen keuren resolutie goed voor ondersteuning toegang tot monkeypokkenvaccin Pan-Amerikaanse regio

Er wordt niet alleen moeite gedaan om lopende huizenbouwprojecten te doen opleveren, maar ook om nieuwe projecten te initiëren om bij steeds meer burgers de woningnood te lichten.

“Grond is een basis voor ontwikkeling. Elke regering heeft de taak om deze ontwikkeling te stimuleren. Ik kan u de garantie geven dat deze regering dit met meer aandacht en inzet doet.”