fbpx
Regering buigt zich over Covid-19-aanpak

GFC NIEUWS- De regering heeft zich met een aantal actoren gebogen over de aanpak van het Covid-19-vraagstuk en de gevolgen daarvan voor de samenleving.

De gesprekken werden geleid door vicepresident Ronny Brunswijk, bijgestaan door leden van het Outbreak Management Team. Ook een deel van de ministerraad was tijdens de gesprekken aanwezig.

De gesprekken vonden zondag plaats in de vergaderruimte van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De regering heeft van gedachten gewisseld met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Gaming Board, Transport Sector en de Horecasector.

Er is beraadslaagd over het trekken van een balans tussen de gezondheidszorg en de aandacht voor de economie. Na met deze groepen gesproken te hebben is er binnen het Beleidsteam Covid-19 van gedachten gewisseld over dit vraagstuk.

De uitdaging is nog steeds het overgaan tot eventueel versoepeling van de maatregelen, het verder oppakken van de economie te midden van de Covid-19-pandemie tegen de achtergrond van de zorgcapaciteit. Uit presentaties van medische deskundigen is gebleken, dat het aantal besmettingen een dalende trend vertoont.

Tijdens de meeting waar ook leden van De Nationale Assemblee aanwezig waren, zijn onder meer de volgende zaken aan de orde gekomen te weten armoedebestrijding, bewustwording, werkloosheid en onderwijs.

Vandaag zullen de gesprekken voortgezet worden, maar dan in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd zal zich daarbij onder meer breedvoerig laten informeren over de actuele stand van zaken met betrekking tot de aanpak van het Covid-19-vraagstuk in ons land.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.