Regering brengt met streekziekenhuizen gezondheidszorg naar samenleving

GFC NIEUWS- Gezondheidszorg is een recht voor iedereen en de regering Bouterse brengt met het opzetten van streekziekenhuizen deze gezondheidszorg dichter bij de samenleving.
Behalve dat het district Marowijne reeds over het Marwina Streekziekenhuis beschikt, wordt binnenkort het Regionaal Streekziekenhuis Wanica opgeleverd.
De reeks wordt uitgebreid met het Streekziekenhuis Atjoni voor het district Sipaliwini. Het is de bedoeling dit ziekenhuis, waarvan de bouw in het laatste kwartaal van 2019 van start ging, in april op te leveren.
Volgens parlementariër Silvana Afonsoewa getuigt de bouw van de streekziekenhuizen van daadkracht van de regering. De volksvertegenwoordiger sprak op dinsdag 14 januari tijdens een oriëntatiebezoek van minister Antoine Elias van Volksgezondheid bij de bouwwerkzaamheden op Atjoni.
Afonsoewa looft de daadkracht van de regering, die volgens haar er hard aan werkt om de gezondheidszorg in ons land naar een hoger niveau te tillen. Doelend op de recente ontwikkelingen in Boven Suriname, zegt zij dat het taak van de regering is om de kwaliteit, beschikbaarheid en bereikbaarheid van de gezondheidszorg over het gehele land te waarborgen.
Daarnaast zullen de ontwikkelingen in de gezondheidszorg de welvaart en het welzijn van Suriname ten goede komen. De streekziekenhuizen bieden naast medische zorg voor burgers ook werkgelegenheid.
Het is een grote noodzaak in ons land om buiten Paramaribo ook medische zorg in andere districten tot stand te brengen. Oost Suriname – het district Marowijne – beschikt sinds 2017 over het Marwina Streekziekenhuis.
Binnenkort hoeven de bewoners van Wanica en omstreken niet meer naar Paramaribo voor ziekenzorg. Het Regionaal Streekziekenhuis Wanica op Vredenburg Serie-B wordt binnenkort opgeleverd.
De ontwikkeling wordt daarna voortgezet met het Streekziekenhuis Atjoni. Momenteel wordt met man en macht gewerkt om het gebouw eind april 2020 op te leveren. Gezien de uitgestrektheid van het binnenland, heeft het transport van zieken over land, water en lucht ook aandacht van de overheid.
In dit kader heeft het Bureau van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring dinsdag een ambulanceboot compleet met buitenboordmotor geschonken aan de bewoners van Atjoni en omgeving. Het vaartuig is een welkome geste, maar nog lang niet genoeg voor een adequate werkuitvoering.
Op het stuk van transportmiddelen in de medische sector heeft Suriname afspraken lopen met Rusland en Zuid-Korea. Zij komen ons land tegemoet met respectievelijk 3 ambulancehelikopters en 5 ambulanceboten.

Overige berichten