fbpx

Regering brengt hulde aan dragers in ons land

Vicepresident Ashwin Adhin heeft namens president Desiré Bouterse hulde uitgebracht aan dragers beter bekend als de dragemans voor het uitoefenen van een taak die niet voor een ieder is weggelegd. Deze activiteit is in verband met het 121- jarig bestaan van de Stuiversvereniging.

De activiteit die de dragers vervullen, kan volgens de vicepresident eerder als een roeping worden beschouwd. Dragers helpen nabestaanden die een geliefde hebben verloren, onder meer bij de rouwverwerking. Van deze groep wordt veel discipline, goede conditie en het maken van zuivere passen; waar synchroon lopen als groep onder de lijkbaar wordt verwacht, zei de vp.

Het dansen van de dragers bij een uitvaart klinkt misschien vreemd, maar volgens de bewindsman is het in de praktijk gebleken dat dit troostend werkt. Hij zei dat het te waarderen is, dat de dragemans vrijwel dagelijks tussen zoveel verdriet moeten verkeren en toch hun bijdrage leveren, wat de nabestaanden als positief ervaren op een kwetsbaar moment. Dit is de reden waarom de regering een ere onderscheiding toekent aan de dragers voor hun bijdrage binnen de samenleving.

BEKIJK OOK
Beleid moet minder mensen behoeftig maken

Het is de eerste keer dat dragers in ons land gedecoreerd zijn. 13 personen kregen de eremedaille in zilver verbonden aan de Ere Orde van de Palm, 19 ontvingen de eremedaille in goud verbonden aan de Ere Orde van de Palm. Verder werden 11 personen gedecoreerd in de Ere Orde van de Palm en 6 burgers werden benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Palm.