fbpx

Regering biedt Wayambo dorpen optimale medische zorg

Bewoners van de dorpen Kalebaskreek, Corneliskondre, Donderskamp en Tapoeripa mogen verzekerd zijn van optimale medische zorg. De regering heeft besloten dat deze gebieden medische bijstand krijgen van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie.

Geruime tijd hebben bewoners van deze gebieden geklaagd over het feit dat de zorg, die ze al die tijd gehad hebben, niet optimaal was.

Afgelopen vrijdag is op instructie van president Desire Bouterse een medisch team naar deze gebieden vertrokken om de bewoners betere medische zorg te bieden. Het is de bedoeling dat het team tot en met 19 november bezig zal zijn.

Het team bestaat uit vijf artsen. Bij deze missie is ook een team van Stichting Lobi aanwezig. De kick – off van deze gezondheidsmissie vond gisteren plaats in het dorp Kalebaskreek. Het is dat er maandelijks missies naar deze gebieden zullen plaatsvinden.

Een bootambulance, een speciaal ingerichte boot, wordt momenteel klaargemaakt. Deze ambulancedienst zal gestationeerd worden te Donderskamp. In noodgevallen kan dit vaartuig de plaatselijke bevolking een grote dienst bewijzen.(GFC)