Regering bespreekt continuering uitvoering drinkwaterproject La Liberté

GFC NIEUWSREDACTIE- Een delegatie van het Belgisch bedrijf, De Watergroep, dat bezig is met de uitvoering van het drinkwaterpoject te La Liberté in Commewijne, is momenteel in Suriname om de voortgang van het project te bespreken met de regering.

De besprekingen zijn op 23 en 26 januari gevoerd. Er is onder andere gesproken over het voortzetten van het civiele werk welke nu wordt aangepakt, het aanleggen van de leidingen voor de distributie en de bouw van de plant alsook de financiële kant van het project. De zuiveringsinstallaties liggen klaar om naar Suriname verscheept te worden, meldt NH in een bericht.

De eerste bespreking is gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking (BIBIS). Aan deze bijeenkomst hebben de ministers van BIBIS, Financiën en Planning, Openbare Werken, Landbouw Veeteelt en Visserij en Natuurlijke Hulpbronnen (NH) deelgenomen.

Ook waren de directeur Water van het ministerie van NH, Gonda Asadang, de directie van SWM en de vertegenwoordigers van De Watergroep aanwezig.

Volgens de planning zullen de plant en het gebouw in juli 2021 opgeleverd moeten worden, waarna de installaties
zullen worden opgezet. De streefdatum voor de oplevering van dit project is december 2021.

Vanwege de COVID-pandemie waren de Belgen eerder niet in staat om af te reizen naar Suriname.

Overige berichten