fbpx

Regering belooft herstel orde in Zuidoost-Suriname

GFC NIEUWS- Al geruime tijd wordt het achterland van Suriname geteisterd door criminele bendes.

Het is ten alle tijden prioriteit van de regering om als gezag van het land de veiligheid overal te lande te kunnen garanderen, zodat de ontwikkeling gestadig kan plaatsvinden, staat in een verklaring van de regering.

Vrij recent hebben de criminelen weer toegeslagen in het zuidoostelijk deel van Suriname, waarbij een Surinaamse en Braziliaanse staatsburger het leven hebben gelaten.

Een paar dagen geleden heeft nagenoeg hetzelfde incident zich herhaald.

Gesproken is met vertegenwoordigers hier te lande van zowel Brazilië als Frankrijk om gezamenlijk dit euvel uit de wereld te helpen.

Een regeringsdelegatie heeft op instructie van de president van Suriname twee weken geleden een bezoek gebracht aan Stoelmanseiland, waarbij er van gedachten is gewisseld met gezagsdragers van het getergd gebied.

Op niet misteverstane wijze hebben de gezagdragers aangegeven de situatie beu te zijn.

BEKIJK OOK
23-jarige onderneemster vanuit rijdende auto beschoten

Hun waterwegen zijn vervuild, hun kostgrondjes kunnen zij niet normaal bezoeken en ze voelen zich continu bedreigd. Ook hun kinderen worden niet ontzien.

Het gezag van Suriname heeft deze onveilige situatie continu in de gaten gehouden en de veiligheidsinstituten voorbereid om een gepast antwoord hierop te geven.

Vanaf donderdag hebben de veiligheidstroepen en wel het Korps Politie Suriname en het Nationeel Leger een begin gemaakt om deze situatie tot het verleden te doen behoren, waarbij de nationale en internationale regels strikt in acht zullen worden genomen.

Minister Ronni Benschop van Defensie vraagt namens de regering aan de gemeenschap om nauwgezet de verwikkelingen van het onderhavige te volgen en waar mogelijk alle ondersteuning te geven. “Suriname boven alles!”