fbpx
Regels thuisquarantaine verfijnd

GFC NIEUWS- De eerste repatriatiegroep uit Miami die nu in thuisqurantaine zijn geplaatst, dient de stringente regels daarvan in acht te nemen voor 14 dagen.

Aan hen zijn de regels van thuisquarantaine zaterdag meegegeven.

De autoriteiten zullen geregeld controle uitoefenen op de naleving van de voorwaarden. Indien er verschijnselen zijn die op COVID-19 aanduiden, dient de persoon per direct contact te maken met de gegeven contactnummers. De persoon zal dan worden getest.

De naleving van de voorwaarden van thuisquarantaine is één van de ernstige oproepen naar de gerepatrieerden, die tijdens de COVID-19 zondag is gedaan.

Karen Lewis-Bell, vertegenwoordiger van PAHO/WHO in Suriname, heeft tijdens deze persconferentie bevestigd dat Cuba een laagrisicogebied van COVID-19 is. Zo ook wordt Curaçao gerekend tot een laag risicogebied.

Suriname heeft voor reizigers uit laag risicogebieden een 14 dagen thuisquarantaine ingesteld.

Laag risicogebieden zijn gebieden waar er slechts sprake is van import of import-gerelateerde transmissies van het virus.

Landen waar er ongecontroleerde transmissies zijn, zoals Nederland en de Verenigde Staten, worden gerekend tot hoog risicogebieden. Voor deze groep zal een striktere quarantainemaatregel gelden.

Voor vertrek van alle repatriatievluchten zal de status van COVID-19 van dat land worden gecontroleerd, omdat de status elk moment kan veranderen.

Het Nationaal COVID-19 Managementteam is drukdoende bezig om de gestrande Surinamers terug te halen. Momenteel wordt informatie ingewonnen van de gerepatrieerden over hun gezondheidstoestand en verblijfplaats voor thuisquarantaine in Suriname.

Met deze informatie kunnen de autoriteiten vlottere beslissingen nemen met betrekking tot de (soort)quarantaine voor de gerepatrieerden.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…