fbpx
Facebook Pagelike Widget

Reeds 404 Covid-19 testen uitgevoerd

GFC NIEUWS- In Suriname zijn er tot op heden 404 Covid-19 testen uitgevoerd.

Dat is volgens Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, nog steeds meer dan het aantal testen dat uitgevoerd is in buurland Guyana. Daar zijn er tot nu toe 320 testen gedaan.

Suriname telt al enkele weken slechts tien positief besmette gevallen, waarvan intussen 1 persoon is overleden en zes genezen verklaard en al terug naar huis. Drie personen zijn nog herstellende en intussen aan de betere hand.

Jessurun heeft zoals wekelijks het geval is, maandag een positief gesprek gehad met Chief Medical Officer (CMO) van Guyana. De twee functionarissen wisselen tijdens deze gesprekken updates met elkaar uit.

De directeur geeft aan dat er heel wat samenzweringstheorieën zouden zijn, als zouden er in Suriname te weinig testen worden uitgevoerd waardoor ons land ook maar tien gevallen telt. Dezelfde theorieën beweren dat er meerdere besmette gevallen in Suriname zijn, maar die zouden door de autoriteiten geheim worden gehouden.

“We hebben een verantwoordelijkheid naar de samenleving toe, want wij hebben altijd gezegd dat we transparant zullen doorgeven om hoeveel gevallen het gaat. We mogen van geluk spreken dat we op dit moment tot nu toe op tien gevallen staan”, sprak de Volksgezondheidsfunctionaris.

Ze zegt dat juist vanwege de nauwkeurige metingen, het aantal gevallen laag is. Jessurun gaat tijdens het persmoment van vrijdag aanstaande dieper in op deze materie.

Meer nieuws

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…