Rederij onthult bijna-scheepsramp: nucleaire duikboot en veerboot misten elkaar op een haartje

Redactie GFC Nieuws — De Britse marine onderzoekt een incident, waarbij een Britse kernonderzeeër bijna in botsing kwam met een veerboot van Stena Line. De rederij maakte het bijna-ongeluk, dat op 6 november vorig jaar plaatsvond, maandag bekend.

De Stena Superfast VII veerboot was onderweg van Belfast (Noord-Ierland) naar de Schotse haven Cairnryan.

Tijdens de twee en een half uur durende overtocht kwam de veerboot gevaarlijk dichtbij de duikboot, meldt de Herald of Scotland. De onderzeeboot voer op dat moment bijna helemaal onder water, met alleen de periscoop boven het wateroppervlak.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marine bevestigde “de waarneming … van een onderzeeër van de Royal Navy tussen Belfast en Stranraer op 6 november 2018”, en Stena Line bevestigde “dat op dinsdag 6 november 2018, Stena Superfast VII en een ondergedompelde onderzeeër dicht bij elkaar in de buurt kwamen tijdens een geplande overtocht tussen Cairnryan en Belfast.”

De rederij vindt de kwestie ernstig genoeg voor een diepgaand onderzoek, maar benadrukt dat “op geen enkel moment het schip, de passagiers of de bemanning in gevaar [waren].”

Foto: Stena Line 

Overige berichten