fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

REDD+ wil investeren in bewustwording jongeren

De vertegenwoordiger van REDD+ International, Arturo Restrepo, heeft een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. De betrokkenheid van de Surinaamse jeugd bij de readiness fase van het REDD+ programma was de rode draad tijdens het onderhoud.

Suriname wordt gezien als het meest beboste land ter wereld. Met een bosbedekking van 93% werd een beroep gedaan op REDD+ voor adequate ondersteuning om dit percentage te kunnen behouden en eveneens te laten toenemen.

In de readiness fase zal Suriname zich voorbereiden op het informeren van doelgroepen met betrekking tot de awareness van klimaatsverandering, ontbossing en carbon gebruik.

OOK INTERESSANT
Surinaamse delegatie in China voor ‘Ministerial Workshop on Development and Management of Offshore Oil and Gas Resources for Suriname”

Het ministerie van Sport – en Jeugdzaken en REDD+ zijn het met elkaar eens om de jongeren te betrekken in het geheel. Dit zal het programma ook duurzamer maken.

REDD+ is bereid om in de jongeren te investeren vanwege het feit dat zij duurzaam kunnen omgaan met het milieu en dat zij kunnen zorg dragen voor de continuïteit van alle aspecten in het REDD+ programma Suriname.(GFC)