“Recycling with a Twist” bij Art Gallery Sukru Oso

Recycling with a Twist is een fundraisingsproject waarvan de opbrengst -afhankelijk van de grootte- bestemd is voor door de organisatie uit te kiezen stichtingen of instellingen.

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld via aankoop van allerhande 2e hands artikelen van uitstekende kwaliteit haar bijdrage te leveren aan ondersteuning van bovengenoemd streven.

De grondgedachte van deze fundraising is het inmiddels over de hele wereld en ook in Suriname ingeburgerde begrip “recycling”, hergebruik, wrokobaka (bron: E. Van der Hilst).

Steeds vaker maakt men de keuze zorgvuldiger met het milieu om te gaan en oa af te stappen van de wergwerp-cultuur. In de wereld van de kunsten is de techniek van hergebruik zeer populair en zijn de resultaten soms verbluffend.

Deze verkoopdag dient een tweeledig doel: het publiek komt aan zijn trekken en de geselecteerde instellingen varen er wel bij. “Schenkingen worden via de kopers omgezet in schenkingen ”.

Hapjes en drankjes zullen tegen schappelijke prijs te verkrijgen zijn. De organisatie maakt van de gelegenheid gebruik haar steentje bij te dragen aan het bevorderen van het milieubewustzijn. Zij doet dit door gebruik van herbruikbare bekers en verkoop van koek, in plaats van in servet of plastic bordje, geserveerd op “banablad”.

De bezoekers wordt gevraagd een tas mee te nemen voor de aangekochte artikelen. Plastic zakken, tassen en ander pakmateriaal zullen niet te verkrijgen zijn.

Ook dit jaar weer hebben verschillende podiumartiesten belangeloos hun medewerking toegezegd en hun enthousiasme belooft samen met de onmisbare inzet van talrijke vrijwilligers een interessant en sfeervol evenement.

Deze dag is in het leven geroepen door de theatermaker Frank Wijdenbosch. Door verschillende instanties te ondersteunen met de verworven fondsen op dit tweejaarlijks evenement, kunnen in plaats van Frank’s oorspronkelijke wens één Surinaams kind te ondersteunen, nu meerdere kinderen in het zonnetje worden gezet.

Hij kan zijn plan mede realiseren door de vele schenkingen van vrienden en instanties in Nederland waar hij woont en werkt en die zijn oproep tot bijdragen in allerlei vormen rijkelijk beantwoorden.

Ook in Suriname groeit tot onze vreugde de belangstelling om bij te dragen aan dit evenement ieder jaar aanzienlijk.(GFC)

Overige berichten