fbpx

Recyclebedrijf schenkt 50 anti-parkeerpalen aan Openbare Werken

GFC NIEUWS- Recyclebedrijf Lemmert Kunstwerken heeft gemeend om 50 anti-parkeerpalen te schenken aan het ministerie van Openbare Werken.
Guillaume Lemmert gaf donderdag aan dat zijn bedrijf recyclet tot en met het eindproduct. “Als Surinaams bedrijf krijgen wij alles van Suriname en van Surinamers en daarom willen wij wat terug doen voor de Surinamers via dit ministerie. Het gaat bij dezen niet om holle, maar massieve parkeerpalen die niet stuk gaan.”
Minister Riad Nurmohamed is erg ingenomen met de donatie. Er is een vruchtbaar gesprek vooraf gegaan aan de schenking. De minister en de eigenaar van het bedrijf hebben van gedachten gewisseld om na te gaan waarvoor het product het beste kan worden gebruikt. Gedacht wordt nabij ziekenhuizen en scholen, waar de veiligheid echt belangrijk is voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen en dat men niet zomaar parkeert” aldus minister Nurmohamed van Openbare Werken.
Vervolgens geeft de OW-bewindsman aan dat er met de directeur van het bedrijf was afgesproken dat zijn schenking de juiste plek zal krijgen. Hij geeft ook te kennen dat zijn ministerie gaat voor hergebruik van materialen, omdat dat zorgt voor minder milieuvervuiling. Zo pleit hij voor minder afval te Ornamibo, hetgeen zou betekenen een beter en schoner milieu.
De OW-minister is de mening toegedaan om in het komende jaar te starten met een soortgelijk project, waarbij het recyclen van meerdere soorten afval aan de orde gaat zijn.
Lemmert liet ten slotte optekenen dat zijn onderneming meerdere betonproducten produceert en uitsluitend is gericht op het maken van technische producten zoals betonemmers en inbouwdozen voor eleKtra. Het bedrijf gebruikt waste materiaal dat uit het milieu gehaald wordt en werkt niet met pet afval.

BEKIJK OOK
42-jarige motorfietser doodgereden door vrachtwagen