fbpx
Recyclebedrijf schenkt 50 anti-parkeerpalen aan Openbare Werken

GFC NIEUWS- Recyclebedrijf Lemmert Kunstwerken heeft gemeend om 50 anti-parkeerpalen te schenken aan het ministerie van Openbare Werken.

Guillaume Lemmert gaf donderdag aan dat zijn bedrijf recyclet tot en met het eindproduct. “Als Surinaams bedrijf krijgen wij alles van Suriname en van Surinamers en daarom willen wij wat terug doen voor de Surinamers via dit ministerie. Het gaat bij dezen niet om holle, maar massieve parkeerpalen die niet stuk gaan.”

Minister Riad Nurmohamed is erg ingenomen met de donatie. Er is een vruchtbaar gesprek vooraf gegaan aan de schenking. De minister en de eigenaar van het bedrijf hebben van gedachten gewisseld om na te gaan waarvoor het product het beste kan worden gebruikt. Gedacht wordt nabij ziekenhuizen en scholen, waar de veiligheid echt belangrijk is voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen en dat men niet zomaar parkeert” aldus minister Nurmohamed van Openbare Werken.

Vervolgens geeft de OW-bewindsman aan dat er met de directeur van het bedrijf was afgesproken dat zijn schenking de juiste plek zal krijgen. Hij geeft ook te kennen dat zijn ministerie gaat voor hergebruik van materialen, omdat dat zorgt voor minder milieuvervuiling. Zo pleit hij voor minder afval te Ornamibo, hetgeen zou betekenen een beter en schoner milieu.

De OW-minister is de mening toegedaan om in het komende jaar te starten met een soortgelijk project, waarbij het recyclen van meerdere soorten afval aan de orde gaat zijn.

Lemmert liet ten slotte optekenen dat zijn onderneming meerdere betonproducten produceert en uitsluitend is gericht op het maken van technische producten zoals betonemmers en inbouwdozen voor eleKtra. Het bedrijf gebruikt waste materiaal dat uit het milieu gehaald wordt en werkt niet met pet afval.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…