fbpx

Recreatieoorden blijven gesloten

GFC NIEUWS- De verschillende recreatieoorden blijven vooralsnog gesloten.
In samenspraak met de districtscommissarissen is besloten deze gelegenheden in de districten voorlopig nog niet open te stellen. Zeker de oorden die zich bevinden in de risicogebieden (grensgebieden). Volgens Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur Toerisme van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), zal spoedig zal bekend worden gemaakt wanneer zulks zal plaatsvinden.
Voor de touroperators en -gidsen geldt dat die city tours in Paramaribo mogen houden, voor groepen niet groter als 10 personen, met inachtneming van alle COVID-19 richtlijnen. De entertainmentindustrie mag vooralsnog geen grootschalige evenementen waar grote groepen mensen op afkomen, organiseren. Het aantal van 50 personen op een locatie mag niet overschreden worden.
Op de samenleving zal een beroep worden gedaan mede controle te helpen uitoefenen en kan men alle waargenomen misstanden doorgeven via de klachtenlijn van het ministerie op het nummer 1940.
Koningsbloem-Pinas riep de samenleving op om niet in oude gewoonten te vervallen, aangezien de oude situatie niet meer bestaat. “Bedrijven hebben de moeilijke taak de juiste balans te vinden tussen het economisch belang en ons allen gezondheidsbelang.” aldus de HIT-functionaris.

BEKIJK OOK
MZ en PAHO slaan handen in elkaar voor malariapreventie Triogebieden