fbpx
Recreanten gaan niet zo nauw om met eigen veiligheid

De politie van de verschillende ressorten in Para moet vaker uitrukken naar recreatieoorden om bezoekers aan te spreken of weg te sturen. Er wordt veel alcohol gebruikt op de drukbezochte recreatieoorden in Para.

Het is duidelijk zichtbaar hoe vooral mannen in dronkenschap verkeren en de een na de ander vechtpartij aangaan met anderen. Ook op plaatsen waar het verboden is, wordt er ongestoord gezwommen.

Bezoekers aan recreatieoorden in Para negeren vaak instructies van life- en security guards. Sommigen zijn zelfs instaat om te vechten met ordehandhavers. Waarschuwingsborden om niet te zwemmen in de Coropina-, Sabakoekreek en andere kreekjes langs de wegen, worden genegeerd.

Bezoekers kiezen ook ervoor om “niet goedgekeurde oorden” te bezoeken, met alle gevolgen van dien, zoals de beroving afgelopen maandag, van dertien personen op een privé oord, welk geen toestemming heeft van het commissariaat om operationeel te zijn.

Waarnemend districtscommissaris van Para, Audrey Hankers, heeft een spoedmeeting gehad met houders van recreatieoorden over de ordehandhaving en veiligheid op de oorden. Vanuit de politie en het Nationaal Leger zullen extra manschappen worden ingezet om controle uit te oefenen op de wegen en de oorden.

Er zal ook sprake zijn van verhoogde verkeerscontrole op verschillende strategische plekken binnen en buiten Para. Recreanten die zich bevinden op badplaatsen waar het verboden is te zwemmen, zullen door de bestuursdienst en politie worden ontruimd.

Eerder heeft dit zich al voorgedaan bij de badplaats Paratjima te Powakka waar duidelijk staat aangegeven dat men het water niet mag betreden. Recreanten hebben zich toen verzet om de plaats te verlaten, alhoewel hun eigen leven op het spel stond.

De veiligheidsdiensten blijven alert en voeren verhoogde controles uit op alle vakantieoorden. Samen met houders van de oorden wordt er steeds aan ordening gewerkt. Er wordt ook op toegezien, dat de huisregels van de oorden nageleefd worden.(GFC)

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…