fbpx

Recordaantal deelnemers aan triatlon door participatie Staatsolie

GFC NIEUWS- Meer dan 160 Staatsolie-medewerkers deden mee aan de Staatsolie-Parima Sprint & Olympic Distance Triatlon die zondag gehouden is.

Staatsolie Maatschappij was niet alleen een van de hoofdsponsoren van het jaarlijks terugkerend event, maar ook het bedrijf met het grootste aantal deelnemers.

Om een gezonde levensstijl te stimuleren werden Staatsolie-medewerkers maandenlang gestimuleerd om deel te nemen aan de triatlon: een triatlon ‘challenge’. Alle vier directieleden van het bedrijf participeerden; 20% van het managementteam en 15% van het totaal bedrijf. Een historische mijlpaal voor het bedrijf.

Ook aan de triatlon deed een recordaantal van ruim 180 deelnemers mee. De triatlon had twee categorieën, namelijk Sprint distance waarin de opzet voor de deelnemers was: 750m zwemmen, 5 km hardlopen en 20 km fietsen.

De Olympic distance bestond uit de afstanden: 1500 m zwemmen, 10 km hardlopen en 40 km fietsen. Voor recreanten was er een mogelijkheid de afstanden in estafette-verband af te ronden. De Staatsoliemedewerkers gaven massaal gehoor aan de oproep. Hierdoor was meer dan 50 procent van de groepen die in het bedrijvenestafette-klassement meedeed, medewerker van Staatsolie.

BEKIJK OOK
Suriname heeft de Inter Guyanese Spelen gewonnen in Guyana

Van de 13 individuele deelnemers op Olympic distance (10 heren, 3 dames), vielen twee medewerkers van Staatsolie in de top drie: bij de heren Rodney Griffith nummer 1 en bij de dames Raghni Sital op nummer 2.

De Staatsolie-directeur, Rudolf Elias, die zelf ook de Olympic distance heeft afgelegd, is ontzettend trots op zowel alle participanten, vrijwilligers en organisatie van deze triatlon en hoopt hiermee een trend te hebben gezet tot behoud van een gezonde leefstijl.