fbpx
Record gronduitgifte in Nickerie

Op donderdag 30 april werd het hard werken van het RGB- team van Nickerie beloond met de 984 blije gezichten uit de Nickeriaanse samenleving die een bereidverklaringen in ontvangst mochten nemen in het Tennis Centrum Nickerie.

De 984 bereidverklaringen staat aan top als de meest uitgegeven verklaringen op een dag per locatie. De kavels zijn vrijgekomen uit het Backpro-project te Prins Bernhardpolder Nickerie.

Alle kritiek uit de media, als zou dit gebied onderwater lopen en andere onbewezen opmerkingen werden ontkracht door de minister van Ruimtelijke ordening, Grond en Bosheer, Steven Relyveld.

De minister heeft aangegeven in hoogsteigen persoon dit gebied bezocht te hebben voor prospectie alvorens de opdracht tot ontbossing en verkaveling werd gegeven, zegt RGB in een persbericht.

Ook werd door de directeur van het Streek Ziekenhuis Nickerie vijftig bereidverklaringen in ontvangst genomen voor zijn personeel. Het ziekenhuis zal op deze kavels woningen opzetten voor haar personeelsleden die op dit moment niet over een eigen woning beschikken.

Minister Relyveld gaf aan dat heel binnenkort er weer 4000 bouwkavels vrijkomen in Nickerie. Hij is tevreden met zijn werkteam in Nickerie.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…