fbpx

Reconditioneren en herbestraten Pandit Tilakdharieweg te Alkmaar

GFC NIEUWS- Het reconditioneren en herbestraten van de Pandit Tilakdharieweg, te Alkmaar is gestart.

Het Aannemingsbedrijf Pahlad Suriname (APS) heeft de reconstructie van de wegstrekking Alkmaar, Tamanredjo op zich genomen.

APS zal de weg op basis van het principe van designbuilt and part finance doen, het ontwerp is gedaan door het ingenieurs bureau ACE Consultancy met als opdrachtgever het ministerie van OWT&C.

De betegelde weg die momenteel verzakkingen heeft, behoeft een totale reconstructie.

De bestaande weg is circa 5,5 meter en zal breder gemaakt worden. Het weglichaam en de bermen zullen worden verbreedt over de gehele strekking.

BEKIJK OOK
EBS warschuwt: vliegertijd vergroot kans op storingen

“In dit gebied wordt veel aan veeteelt en landbouw gedaan. De producten worden getransporteerd naar Paramaribo en overige districten en wij begrijpen allemaal dat het zeer enerverend is om over een slechte weg te rijden met alle gevolgen van dien”, zei districtscommissaris, Adjaikoemar Kali.

Bij de start donderdag waren aanwezig de ministers van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkhan en Lekhram Soerdjan, van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer, volksvertegenwoordigers, andere prominenten figuren en bewoners van Alkmaar.