fbpx

Rechter wil snelle afhandeling zaak rij-en voertuigenbelasting

De rechter in kort geding heeft vanmorgen uitgesproken dat ze op zeer korte termijn een uitspraak wil in de zaak die aanhangig is gemaakt tegen de Staat Suriname voor intrekking van de rij-en voertuigenbelasting.

Uiterlijk 13 maart moet de staat dupliek indienen waarna de rechter waarschijnlijk binnen twee dagen vonnis zal wijzen.

De politieke organisatie STREI roept de gemeenschap op om niet te betalen: “Wanneer wij als burger een gezond rechtsgevoel hebben, mogen we verwachten dat de regering en DNA dat ook hebben en respect voor het recht en de kantonrechter moeten tonen door rij – en voertuigenbelasting op te schorten. Dus de burger moet niet lastig gevallen worden”.

BEKIJK OOK
Santokhi bezoekt locatie plantenkassenproject Nickerie

Verder adviseert STREI om het bezwaarschrift te tonen aan de agenten. Dit geldt voor burgers die het bezwaarschrift hebben ondertekend.

“Je moet je erop beroepen dat je bezwaar hebt ingediend, dus geen belasting hoeft te betalen en ook geen boete. Indien de politie u een boete wil opleggen, moet ze kunnen bewijzen dat op uw bezwaarschrift een negatieve beslissing is genomen. Indien de politie onrechtmatig handelt en u krijgt wel een boete ondanks deze feiten heeft u recht om bezwaar tegen de boete”, aldus STREI.