fbpx

Rechter: school mocht racistische studenten weren

Een federale rechter oordeelde dat een middelbare school in Bay Area, California de vrijheid van meningsuiting van studenten niet schond, toen deze hen disciplineerde voor het delen, het waarderen en becommentariëren van racistische Instagram-berichten waarbij zwarte studenten van de campus betrokken waren.

Rechter James Donato oordeelde woensdag dat het Albany Unified School District de vrijheid van meningsuiting van studenten niet had geschonden toen ze een student van school stuurde voor het maken van een Instagram-account met racistische inhoud.

10 studenten hadden de school aangeklaagd omdat die hun recht op een vrije meningsuiting zouden hebben geschonden. In november 2016 had een student een Instagram-account geopend met ‘racistische en denigrerende’ opmerkingen.

OOK INTERESSANT
Gewapende overval op woning annex cambio: eigenaar loopt barstwond op aan hoofd

De berichten bevatten afbeeldingen van medestudenten met galgekoorden om hun nek, en “meerdere vergelijkingen tussen Afrikaans-Amerikaanse vrouwen en studenten met gorilla’s”. Een post bevatte afbeeldingen van een strop, een brandende fakkel, een zwarte pop en een witte kap, met het bijschrift “Ku klux starter pack.”