Rechter dagvaardt Dini Blokland vanwege laster jegens First Lady

GFC NIEUWS- De rechtbank in Rotterdam heeft Dini Blokland gedagvaard om op 14 mei voor de rechter in kort geding te verschijnen.
Dit vond plaats op grond van lasterlijke uitspraken die zij zou hebben gedaan aan het adres van presidentsvrouwe Ingrid Bouterse-Waldring. Blokland beweerde vorige maand april dat de First Lady de hand zou hebben gehad in een roofoverval op Claudia Griffith, directeur van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac.
Volgens de aantijgingen van Blokland zou daarbij een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zijn weggenomen. De presidentsvrouwe zou de edelsteen, daarna voor US$ 43 miljoen hebben verkocht in Dubai. Zowel de First Lady als directeur Griffith verwees op 22 april in een praatprogramma de aantijgingen meteen naar het rijk der fabelen.
Directeur Griffith erkende de presidentsvrouwe eens te hebben gesproken, maar dan over een sociaal project en niet over diamanten. Met Blokland heeft zij nimmer over de presidentsvrouwe gesproken en dat de naam van de First Lady genoemd zou zijn in een dossier dat Griffith op aanvraag van Blokland aan haar had doen toekomen.
Met president Desiré Bouterse zijn er wel gesprekken geweest, maar die gingen over aansluiting van Suriname bij de Kimberley Process Certification (KPC). “Daar heeft de First Lady vrij weinig tot niets mee te maken,” benadrukte directeur Griffith.
Bouterse-Waldring noemde de aantijgingen belachelijk en liet toen al weten een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen. Blokland, die de dagvaarding intussen via de deurwaarder heeft ontvangen, had in het verleden beweerd dat president Bouterse een huis in het buitenland bezat. Zij kon dit nimmer bewijzen.

Overige berichten