Rechter: aanklager overtrad wetten om pedomiljardair uit gevangenis te houden

Redactie GFC Nieuws — Federale openbare aanklagers gingen hun boekje te buiten in de pedofiliezaak van miljardair Jeffrey Epstein. Dat sprak een rechtbank in Florida donderdag uit. Epstein misbruikte tientallen minderjarige meisjes, maar kwam daar met een opmerkelijk lichte straf vanaf.

De Amerikaanse districtsrechter Kenneth Marra zei in zijn uitspraak dat de aanklagers federale wetten hebben geschonden.

“Epstein werkte samen met anderen om minderjarigen te krijgen voor niet alleen zijn eigen seksuele bevrediging, maar ook voor de seksuele bevrediging van anderen,” zei de rechter.

De steenrijke financier hoefde slechts 13 maanden in een open-deur ‘gevangenis’ door te brengen voor het misbruiken van honderden minderjarige meisjes van 11 tot 14  jaar oud. Elke ochtend om 6 uur mocht hij de gevangenis verlaten om naar zijn werk te gaan, en hij hoefde pas ’s avonds om 10 uur terug te zijn in zijn luxe privécel.

Overheid bestreed slachtoffers

Epstein en zijn werknemers haalden meisjes uit Florida tot Oost-Europa om de financier en zijn rijke vrienden seksueel te bevredigen, zei rechter Marra.

Die vrienden, dat zouden mannen zijn als Bill Clinton, Donald Trump, de Britse Prins Andrew, Alan Dershowitz en andere grootheden uit het zakenleven, de rechtspraak, financiële wereld en de overheid.

Advocaat Brad Edwards, die een aantal van de slachtoffers bijstaat, zegt dat de Amerikaanse overheid “11 jaren lang vocht tegen deze meisjes, in plaats van te erkennen wat zij [Epstein en zijn vrienden] hadden gedaan en te doen wat juist was.”

En Michael Reiter, voormalig politiecommandant van Palm Beach, noemt de case “waarschijnlijk de meest onrechtvaardige uitkomst van elke zaak waar ik in de afgelopen 40 jaar bij betrokken ben geweest”.

Overige berichten