fbpx
Rechtbank beveelt man om Sikh-optocht bij te wonen en te leren over het geloof na ‘haatmisdrijf’

Redactie GFC Nieuws — Een man in de Amerikaanse staat Oregon moet van een rechter les volgen over het sikhisme. Bovendien moet hij een jaarlijkse optocht van sikhs bijwonen. Na de optocht moet hij de rechtbank vertellen wat hij over de religie heeft geleerd. De rechter legde hem dat op, samen met een gevangenisstraf van 180 dagen en een proeftijd van 3 jaren, na een haatmisdrijf tegen een sikh.

Andrew Ramsey (25) rukte in januari de tulband van winkelier Harwinder Singh Dodd af en trok hem aan zijn baard. De man weigerde hem sigaretten te verkopen als hij zijn identiteitsbewijs niet liet zien.

Het slachtoffer, een Sikh, legde de rechtbank uit dat de tulband en de baard heilige symbolen van zijn geloof zijn. Het verwijderen van de tulband door Ramsey was “een van de ergste dingen die hem ooit hadden kunnen overkomen”. 

De rechter hoopt dat het bijwonen van een Sikh-evenement de veroordeelde zal helpen om andere religies te respecteren.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.