fbpx

Recherche Paramaribo en RBTP houden twee roofverdachten aan, vrouwelijke DNV’er niet betrokken

GFC NIEUWSREDACTIE- De twee roofverdachten Miquel M. (38) en Damian N. (34) zijn vrijdag door wetsdienaren van gespecialiseerde afdelingen in Suriname aangehouden.

Miquel is in het ressort Munder door de Recherche van Regio Paramaribo in de kraag gevat, terwijl Damian in het ressort Flora door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de boeien is geslagen.

Dit tweetal wordt er van verdacht op donderdag 22 december 2022 een beroving te hebben gepleegd aan de Lantanastraat in het ressort Flora.

Gebleken is dat dit duo zich in een zwart gelakte auto op de weg verplaatsten. Op een bepaald moment stopten de twee manspersonen met het voertuig op voormelde locatie, alwaar twee vrouwen voor de woning zaten.

Een hunner stapte uit, liep naar de vrouwen toe en rukte de halsketting van geel metaal van de aangeefster G.S. weg.

BEKIJK OOK
AWJ verwelkomt plannen productie bosproducten voor export

Bij die gelegenheid ontstond er een worsteling tussen de verdachte en de jonge vrouw, waarbij de verdachte toch kans zag om met een deel van de halsketting ervandoor te gaan.

Bij het verlaten van de plek loste de verdachte een schot in de richting van het slachtoffer.

Na goed speurwerk van de verschillende diensten werden de verdachten aan de hand van het kentekennummer dat was doorgespeeld aan de politie in beeld gebracht.

De eigenaar van het voertuig blijkt de vriendin van de verdachte Miquel te zijn.

De vriendin die militair tevens DNV’er is, werd overgedragen aan de Militaire Politie. Zij is na verhoor heengezonden, terwijl het voertuig hangende het onderzoek in beslag is genomen.

Het wapen waarmee het feit is gepleegd, is nog niet teruggevonden.

Miquel en Damian ZIJN in verzekering gesteld.