fbpx

‘Reaper of Death’, nieuwe tyrannosaurus ontdekt in Canada

GFC NIEUWS- Onderzoekers hebben een nieuwe soort tyrannosaurus ontdekt die ouder is dan de bekende en machtige tyrannosaurus rex.

Het gaat om de ’thanatotheristes degrootorum’. ‘Thanatos’ is de Griekse god van de dood en ’theristes’ is Grieks voor maaier. Daarom heeft de nieuwe dinosaurus ook wel de bijnaam ‘reaper of death’.

De botresten van de dinosaurus werden in 2010 door een Canadees echtpaar ontdekt aan de oever van een rivier in Alberta.

Het gaat om een imposant dier met een hoogte van 2,4 meter en gekartelde tanden als steakmessen van 7 centimeter lang. Van snuit tot het puntje van zijn staart was de dinosaurus 8 meter lang. In vergelijking: het gaat hier om de lengte van vier kingsize matrassen achter elkaar.

BEKIJK OOK  Minister Somohardjo gestart met consultatieronde organisatie Javaans nieuwjaar

Net als andere tyrannosaurus-soorten had de reaper of death vreemde ‘hobbels’ op zijn schedel. Hierdoor kreeg hij een monsterlijk uiterlijk.

De reaper wordt ook wel het neefje van de T-rex genoemd. De nieuwe soort was kleiner dan de T-rex, die ongeveer 12 miljoen jaar later leefde.