fbpx
Facebook Pagelike Widget

‘Reaper of Death’, nieuwe tyrannosaurus ontdekt in Canada

GFC NIEUWS- Onderzoekers hebben een nieuwe soort tyrannosaurus ontdekt die ouder is dan de bekende en machtige tyrannosaurus rex.

Het gaat om de ‘thanatotheristes degrootorum’. ‘Thanatos’ is de Griekse god van de dood en ‘theristes’ is Grieks voor maaier. Daarom heeft de nieuwe dinosaurus ook wel de bijnaam ‘reaper of death’.

De botresten van de dinosaurus werden in 2010 door een Canadees echtpaar ontdekt aan de oever van een rivier in Alberta.

Het gaat om een imposant dier met een hoogte van 2,4 meter en gekartelde tanden als steakmessen van 7 centimeter lang. Van snuit tot het puntje van zijn staart was de dinosaurus 8 meter lang. In vergelijking: het gaat hier om de lengte van vier kingsize matrassen achter elkaar.

Net als andere tyrannosaurus-soorten had de reaper of death vreemde ‘hobbels’ op zijn schedel. Hierdoor kreeg hij een monsterlijk uiterlijk.

De reaper wordt ook wel het neefje van de T-rex genoemd. De nieuwe soort was kleiner dan de T-rex, die ongeveer 12 miljoen jaar later leefde.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…