fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Readytex luidt programma in verband viering 50-jarig jubileum in

Op 15 oktober viert Readytex haar 50-jarig bestaan. Readytex is volgens de directie uitgegroeid tot veel meer dan een ‘gewone’ winkel. De welbekende winkelzaak, die ook wel ‘ala sma winkri’ wordt genoemd, is anno 2018 gewoonweg een begrip in de Surinaamse binnenstad.

Surinamers uit alle lagen van de bevolking en ook een groot aantal terugkerende toeristen weten dat Readytex de plek is waar zij voor allerlei artikelen aan hun trekken komen. Belangrijk in het veelzijdige assortiment zijn de babyspullen, kleding en textiel, en ook de traditionele en hedendaagse crafts, de souvenirs en de prachtige beeldende kunst.

Zo begon het uiteraard niet gelijk na de opening 50 jaar geleden. In 1968 opende Readytex als een schoenengroothandel. De zaak groeide geleidelijk uit tot een winkel met kleding en textiel en uiteindelijk naar de grote winkelzaak met de vijf subdivisies zoals we die nu kennen: Readytex casual wear, Readytex baby, Readytex specials, Readytex crafts & souvenirs en Readytex Art Gallery.

“Readytex is een winkel voor iedereen. Ala sma winkri. Fu Sranan. Fu grontapu. En omdat Readytex graag vooral haar Surinaamse identiteit wil etaleren bij deze jubileumviering, heeft het bedrijf in de aanloop naar de friyari dei van 15 oktober, enkele speciale performances op haar programma staan”, laat de directie weten.

OOK INTERESSANT
Voor bevordering toerisme: 46 personen Boven-Suriname getraind in basis brood en banket

De drie performances zijn afgestemd op twee belangrijke nationale feestdagen en uiteraard op de verjaardag zelf. De aftrap voor het feestprogramma is in verband met de Keti Koti-viering van 1 juli dit jaar, een Apinti-estafette op zaterdag 30 juni.

Een groep muzikanten van NAKS Okobua start om 10:30 uur ‘s morgens een Apinti estafette vanaf het standbeeld van Kwakoe aan de Sophie Redmondstraat en zodra zij aankomen voor de deur van Readytex aan de Maagdenstraat sluiten ook dansers zich aan bij het optreden. Het geheel wordt afgerond met een ‘Apinti pagara’.

De tweede activiteit vindt plaats ter gelegenheid van de viering van de Dag der Inheemsen en die ter herdenking van de Javaanse immigratie, op zaterdag 11 augustus. Voorbijgangers en klanten van Readytex kunnen op deze dag vanaf 10:30 uur meegenieten van een fusion van optredens van Paremuru en Sambura Maestro en het Javaans Anklong orkest.

De derde grote activiteit is op de verjaardag zelf. In een wervelende flashmob op de bigi yari van 15 oktober, komen Inheemse Sambura dansers, een Brassband en Tazza voor de deur van Readytex bijeen voor een waardig verjaardagsfeest.(GFC)