fbpx

Reactie op ‘Leiders die oproepen om te protesteren zouden zich diep moeten schamen’

INGEZONDEN- “Het is een grof schandaal dat leiders in Suriname in deze fase, met parlementaire verkiezingen in het vooruitzicht, burgers oproepen om massaal te protesteren. Anderen gaan zelfs verder en roepen op om “het hele land plat te leggen” door onder meer eigenaren van bedrijven te vragen hun zaken te sluiten.  Zo kunnen werknemers vrij krijgen om de straat op te gaan.

Het aanzetten “tot het plat leggen van een land” is naar mijn mening een criminele daad en zou bestraft moeten worden.”

Lees verder op GFC Nieuws d.d. 17 februari 2020, link https://www.gfcnieuws.com/ingezonden-leiders-die-oproepen-om-te-protesteren-zouden-zich-diep-moeten-schamen/

Quote 1. “Het is een grof schandaal dat leiders in Suriname in deze fase, met parlementaire verkiezingen in het vooruitzicht, burgers oproepen om massaal te protesteren.”

AJ: Een ieder heeft recht op vreedzame vergadering, demonstratie, protestactie en betoging, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet, namelijk, het niet aanzetten tot geweld, vandalisme enzovoorts.

Quote 2. “Het aanzetten “tot het plat leggen van een land” is naar mijn mening een criminele daad en zou bestraft moeten worden. Houden deze onruststokers wel van Suriname?”

AJ: Dus de protestacties tijdens de regering-Wijdenbosch waren een criminele daad en onruststokerij. De US$-koers in die tijd steeg van SRG 1400,= naar SRG 3000,= en de nationale deviezenreserves waren ‘opgemaakt’, ‘weggemaakt’, ‘gebruikt’. De geschiedenis herhaalt zich tijdens de regering-Bouterse.

Quote 3: “Het stilleggen van scholen, bedrijven, ziekenhuizen en instanties richt economische schade aan, aan ons land. Het heeft een ernstig ontwrichtend en zelfs verwoestend effect!”

BEKIJK OOK
Onlineregistratie babyvoeding voor baby’s jonger dan 1 jaar nog steeds mogelijk

AJ: Enkele uren staken richt economische schade aan, aan Suriname (LOL). Hoeveel schade richt een nationale vrije dag aan, aan ons land? Dit jaar dienen alle nationale vrije dagen afgeschaft te worden om de in totaal min of meer SRD 23 miljard aan leningen te helpen aflossen. Alle beetjes helpen.

Geachte heer Kerto, heeft u het volgende gelezen op een andere nieuwssite?  ‘VES steunt protestmanifestatie; volk verdient beter’? Ik citeer.

“Het is niet de eerste keer in onze korte historie als natie dat de nationale deviezenreserves bij de CBvS worden ‘weggemaakt’. De eerste keer kwam dit aan het licht, direct na de ‘Revo-periode’ (1987) toen onder governor Goedschalk de reserves weg waren en de tweede keer na de ‘Bosje-periode’ (2000) toen wederom onder Goedschalk de moeizaam weer opgebouwde reserves waren ‘opgemaakt’. De derde keer ligt ons allen nog vers in het geheugen toen aan de ‘Bouterse I periode’ onder governor Hoefdraad (in 2015) de nationale reserves weer waren ‘gebruikt’. Dat wij ons nu voor de 4e keer aan dezelfde steen zouden stoten hadden weinigen kunnen voorspellen.”

Geachte heer Kerto, niet de leiders die oproepen om te protesteren zouden zich diep moeten schamen, maar u zou zich heel diep moeten schamen, omdat de regering-Bouterse – voor wie u het vermoedelijk opneemt – wordt genoemd een maffiabende, parasitaire bende, nationale criminele bende en corrupte boevenbende. Houden deze  bendes wel van Suriname?

Ahmad Jhawnie