fbpx
Reactie op artikel Dropati Daulatya

Beste Dropati,

Het is niet mijn gewoonte om met jonge onervaren personen over nationale en internationale belangrijke politieke aangelegenheden in discussie te gaan.

Maar uit respect voor de moeite die je hebt genomen om mijn artikel “Waarom Santokhi geen president mag en kan worden” te counteren, zal ik reageren.

In jouw artikel noem je 11 punten op waarom de huidige president zijn beleid na mei 2015 niet mag voortzetten.

1. Hier zeg je dat de huidige president geen voorzitter is van een politieke partij maar van een sekte.

Je moet je schamen om de grootste politieke partij van Suriname waarin alle bevolkingsgroepen van het land zijn vertegenwoordigd, een sekte te noemen.

Als je politieke leider nog enig respect kan opbrengen, zal ook hij je corrigeren.

Met deze stelling geef je aan uit welk hout je bent gesneden.

2. Je vindt dat de huidige president aanrommelt met derderangsfiguren.

Kun je enkele namen noemen en aangeven welke rommel ze hebben achtergelaten?

Kun je mij ook vertellen welke troep deze president heeft aangetroffen toen hij in 2010 het ambt aanvaardde?

3. Je vind dat deze president met zijn verleden de gehele Surinaamse natie niet kan vertegenwoordigen.

Dank zij deze president kan jij je nu als volwaardige Surinamer in de wereld bewegen.

Noem mij, buiten Nederland, 1 land in de wereld op waar deze president niet als de vertegenwoordiger van de totale Surinaamse gemeenschap wordt gezien.

Hij gedraagt zich niet als jou sheriff, die zich aan het buitenland opdringt als vertegenwoordiger van de Surinamers.

4. Hier stel je dat deze president steeds vastgeroest is aan zijn dictatoriale militaire denken.

Kun je deze stelling met concrete voorbeelden staven of zat je gewoon uit je duim te zuigen.

5. Hier stel je dat deze president de indruk wekt links georiënteerd te zijn maar een beleid met kapitalistische kenmerken voert, nooit verantwoordelijkheid neemt en risicomijdend gedrag vertoont.

Uit deze stelling van jou blijkt dat je macro-economische kennis van nul en generlei waarde is.

En als er ooit een Surinaamse President is geweest die de ballen heeft om verantwoorde risico’s te nemen dan is het de huidige president D.D. Bouterse, vraag het maar aan je politieke leiders.

Deze huidige President die jij zo smakeloos neerzet is een echte dya dya Srananman die nog nooit zijn verantwoordelijkheid uit de weg is gelopen. Ook dit mag je bij je politieke leiders deponeren.

6. Je zegt dat hij niet visionair kan denken en dat diverse NDP-ers de partij hebben verlaten.

Ook hier blijkt weer dat je politieke kennis niet veel voorstelt en je nog zoveel moet leren.

Vraag het maar aan je politieke opponenten en ook zij zullen, misschien met tegenzin, bevestigen dat deze voorzitter van de NDP een politieke strateeg van heel hoog niveau is. Let maar op wat er na 25 mei 2015 gaat gebeuren.

7. Hier stel je dat de huidige president internationaal slechts wordt gedoogd door de Captains of Industries en hij geen moreel gezag heeft.

Noem mij een Captain of Industry in de gehele wereld die niet graag met deze president zaken wenst te doen op basis van wederzijds respect en win-win situaties.

Deze stelling van jou noemen grote mensen “in de ruimte kletsen”.

8. Hier zeg je dat hij internationaal wordt geïsoleerd en daardoor de opgebouwde relatie met de regio en bijvoorbeeld China in de problemen komt.

Dit is eigenlijk echt zielig te noemen wat je hier naar voren brengt.

Dankzij deze president is de relatie met bijvoorbeeld China en de regio zo super geworden. Dit is toch niet alleen in Suriname bekend, maar in de hele wereld. Hoe kom je op zo een onzinnige stelling?

Ik zal het hierbij laten en de andere 3 stellingen van jou op een ander tijdstip behandelen. Dit om te voorkomen dat ik beledigend overkom.

Orlando Samson

Meer nieuws

138 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen blijft dalen. De teller staat nu op 138. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Iran straft vier dieven met vingeramputatie

GFC NIEUWS- Vier vingers van vier veroordeelde dieven in Iran zullen binnenkort worden afgezaagd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…