fbpx

Reactie KPS op artikel over bedelaartjes in binnenstad Paramaribo

De PR van het Korps Politie Suriname (KPS) kan zich niet terugvinden in een artikel in ‘Times of Suriname’ van donderdag met als kop “Politie zal bedelaartjes binnenstad aanpakken”.

In dat artikel wordt het hoofd van de afdeling Public Relations van het KPS, hoofdinspecteur Humphrey Naarden, als volgt geciteerd: “Naarden vertelt dat indien je deze bedelaartjes geen hulp kan bieden, je door hun wordt mishandeld of ze zetten een grote mond op”.

Volgens de PR van het KPS is Naarden verkeerd geciteerd. Ook beschikt hij niet over de informatie dat de jongens personen hebben mishandeld of dat zij een grote mond opzetten tegen personen als die ze niet willen helpen.

BEKIJK OOK
Koersontwikkeling ook onderdeel herziening IMF-programma

Over het weghalen van de kinderen uit hun ouderlijke woning, zou Naarden hebben gezegd dat het wettelijk ook mogelijk is dat de ouders van deze jongens het ouderlijk gezag over hun kroost verliezen wanneer uit onderzoek zou blijken dat zij weten dat hun kinderen bedelen op straat en daartegen niets doen, terwijl de kinderen op school moeten zijn.