fbpx
Reactie KPS op artikel over bedelaartjes in binnenstad Paramaribo

De PR van het Korps Politie Suriname (KPS) kan zich niet terugvinden in een artikel in ‘Times of Suriname’ van donderdag met als kop “Politie zal bedelaartjes binnenstad aanpakken”.

In dat artikel wordt het hoofd van de afdeling Public Relations van het KPS, hoofdinspecteur Humphrey Naarden, als volgt geciteerd: “Naarden vertelt dat indien je deze bedelaartjes geen hulp kan bieden, je door hun wordt mishandeld of ze zetten een grote mond op”.

Volgens de PR van het KPS is Naarden verkeerd geciteerd. Ook beschikt hij niet over de informatie dat de jongens personen hebben mishandeld of dat zij een grote mond opzetten tegen personen als die ze niet willen helpen.

Over het weghalen van de kinderen uit hun ouderlijke woning, zou Naarden hebben gezegd dat het wettelijk ook mogelijk is dat de ouders van deze jongens het ouderlijk gezag over hun kroost verliezen wanneer uit onderzoek zou blijken dat zij weten dat hun kinderen bedelen op straat en daartegen niets doen, terwijl de kinderen op school moeten zijn.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.