fbpx
Reactie Jongeren tegen Amnestie

Beste Gordon,

Bedankt voor het willen reageren op onze open brief. Maar ik wil wel enkele door u aangehaalde punten rechttrekken. Met name dat ik, Sharona Lieuw- On, geen lid ben van de Jongerenraad van de Nationale Partij Suriname.

Ik ben in 2013 toegetreden tot de Jongerenraad en ben kort daarna ook eruit gestapt, omdat ik ontevreden was met de manier van functioneren van de Jongerenraad van de partij toen u nog voorzitter was.

Ik heb altijd al aangegeven dat ik de Jongerenraad passief vond en dat ik mijn energie en capaciteiten dan beter in andere activiteiten kon stoppen. Dit heb ik toen ook kenbaar gemaakt aan de voorzitter dr. G. Rusland. Vanaf dat moment ben ik ook niet meer actief binnen de NPS.

Overigens heb ik zelf op dit moment geen politieke ambities omdat ik vind dat ik nog te jong daarvoor ben en nog veel aan mijn persoonlijke ontwikkeling en groei moet doen.

Waar het op neer komt: ik heb een open brief naar u toe gestuurd namens de organisatie Jongeren Tegen Amnestie. En dat heeft nou niets te maken met de Jongerenraad van de Nationale Partij Suriname.

Weliswaar heeft u de organisatie toentertijd (mei 2012) benaderd namens de Nationale Partij Suriname en heeft u ons ook nog in contact gebracht met de Jongerenraad van de Nationale partij Suriname, tot zover die op dat moment volledig was.

Bij ons gaat het meer om de amnestiewetswijziging en de Surinaamse rechtsstaat.

Eenieder heeft het recht om zich te verenigen of aan te sluiten bij een politieke partij. Dat kennen we ook wel als een burgerplicht, aangezien het stemmen een van de belangrijkste aspecten is bij het vormen van de politieke richting van onze Republiek en de keuzes die dan gemaakt worden door politieke leiders invloed zullen hebben op de toekomst van elke Surinaamse burger.

Laat het duidelijk zijn dat ik u niet heb geschreven namens de Nationale Partij Suriname. Aangezien ik niet bevoegd ben daartoe, geen enkele positie bekleed binnen de NPS, nog op de hoogte ben van de zaken binnen de Nationale Partij Suriname. En formeel gezien ben ik ook geen lid van de Nationale Partij Suriname want ik heb nimmer en nooit een registratieformulier ingevuld of ingeleverd.

Wat wel al bekend is binnen de Surinaamse samenleving is dat ik als first voter mijn ondersteuning heb toegezegd aan de voorzitter van de Nationale Partij Suriname.

De amnestiewetswijziging is eerder een politiek instrument dat de rechtsstaat aantast en dat heeft u toentertijd ook vele keren aangehaald in uw gesprekken met ons en andere leden van de groep Jongeren Tegen Amnestie.

Wij als burgers moeten onze politieke leiders af en toe wel een verbeterende tikje op de vingers kunnen geven. En we zijn daarom best wel blij en tevreden dat u nog steeds dezelfde mening bent toegedaan. Want zoals u weet, een beter Suriname is alleen maar mogelijk als we het hart op de juiste plek hebben en gezamenlijk kunnen streven naar vooruitgang en ontwikkeling.

Op uw uitnodiging ingaand, wil ik alleen zeggen dat wanneer het op landsbelang aankomt wij ons altijd al hebben ingezet en zullen blijven inzetten.

We verblijven hierbij met de vriendelijkste groet,

Vz. Jongeren Tegen Amnestie
Sharona Lieuw – On

Meer nieuws

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…