fbpx
Reactie EBS op afsluiting Diakonessenhuis

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt kennis genomen te hebben van de diverse berichten over de afsluiting van het Diakonessenhuis en wenst hierop als volgt te reageren:

“Sinds kort heeft de EBS haar afsluitbeleid aangescherpt om zodoende haar klanten te stimuleren hun elektriciteitsrekeningen tijdig te voldoen.

De EBS heeft namelijk in totaal ongeveer 100 miljoen Surinaamse Dollar aan openstaande rekeningen van haar klanten. Binnen dit afsluitbeleid wordt echter rekening gehouden met sociale instellingen waaronder ziekenhuizen die vanwege hun bedrijfsvoering geen elektriciteit kunnen ontberen.

De kwestie rond de afsluiting van het Diakonessenhuis heeft te maken met 2 aansluitingen die bij de EBS geregistreerd staan onder de Surinaamse Stichting Diakonessenarbeid. Deze aansluitingen zijn aangemerkt als klein commercieel, waarvan de rekeningen per kas worden voldaan.

Aangezien er meerdere openstaande rekeningen op deze aansluitingen zijn en er nergens uit viel af te leiden dat deze aansluitingen direct gerelateerd waren aan het ziekenhuis, is na voorafgaande mededeling, besloten de levering van elektriciteit aan deze aansluitingen te staken. Er werd immers vanuit gegaan dat het commerciële activiteiten betrof die op het terrein van het ziekenhuis werden uitgevoerd.

De EBS wenst te benadrukken dat het nimmer haar bedoeling is geweest om het Diakonessenhuis, althans een gedeelte daarvan, af te sluiten. Immers, heeft het ziekenhuis meerdere aansluitingen met enorme betalingsachterstanden bij de EBS die door haar nimmer zijn afgesloten, rekening houdende met het maatschappelijk karakter van deze instelling.

Nadat het voor de EBS duidelijk is geworden dat de aansluitingen het Diakonessenhuis toebehoorden en daarop enkele poliklinieken zijn aangesloten, zijn de aansluitingen wederom opengesteld en werd de levering van elektriciteit onmiddellijk hervat.

Het beddenhuis met haar relevante cruciale afdelingen was door het optreden van de EBS niet in de gevarenzone, aangezien zij normaal van elektriciteit werd voorzien.

De EBS betreurt het gebeurde, doch hoopt zij eveneens dat er spoedig een oplossing wordt aangedragen voor de bij haar openstaande rekeningen van ziekenhuizen en zal zich beijveren om spoedig met de Nationale Ziekenhuisraad hierover in onderhandeling te treden”.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…