fbpx
Facebook Pagelike Widget

Reactie BEP op antwoord Bouterse over verwijdering skalians op stuwmeer

De politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek(BEP) heeft kennisgenomen van het bedenkelijke en onbegrijpelijke antwoord van de voorzitter van de NDP tevens president, Desi Bouterse, op het verzoek van de dignitarissen en bevolking van het Sarakreek gebied om de zogenoemde Skalian(goudpontons)van het stuwmeer te doen verwijderen.

Het antwoord van de president op dit verzoek van de bewoners van dit gebied luidt met woorden van gelijke strekking als volg: Er zijn procedures die in acht genomen moeten worden om tot verwijdering van de skalians te geraken. De mensen hebben vergunningen en dat betekent dat het proces om de skalian te doen verwijderen een tijdje in beslag kan nemen.

Deze aangelegenheid is op diverse momenten op podia en in DNA goed en duidelijk ter sprake gebracht door de fractieleider van de BEP. Ook heeft met de president op diens uitnodiging een onderhoud plaatsgevonden met de fractieleider van de BEP, over de perikelen in de goudsector, met het accent op de ordening van de sector.

Bij die gelegenheid is wederom de aandacht gevraagd voor de milieuschade die met name de goudexploitatie activiteiten in het stuwmeer gebied door de skalians veroorzaakt worden. De president beloofde te zullen onderzoeken wie de eigenaren van deze dure skalians zijn. Het beloofde onderzoek heeft geen enkel resultaat opgeleverd en niemand kan of durft aan te geven wie de eigenaren van deze skalians zijn.

Het verbaast de BEP te moeten horen van de President dat er procedures verbonden zijn aan het verwijderen van de skalians van het stuwmeer, omdat ‘men'(eigenaren) zou beschikken over vergunningen. Dit geeft aan dat de president/voorzitter van de NDP wel degelijk op de hoogte is of moet zijn aan wie de skalians toebehoren.

De BEP vindt het voorts erg betreurenswaardig, dat de heren Wendel Asadang en Sergio Akiemboto ,beide van dit gebied afkomstig, niets doen of hebben gedaan om de president te bewegen duidelijkheid te brengen in de aanwezigheid van de skalians op het stuwmeer en deze zonder opwerpen van drogreden te doen verwijderen.

In plaats daarvan hebben zij het antwoord van de president op het verzoek van de bewoners van Sarakreek om tot onmiddellijke verwijdering van de skalian van het stuwmeer over te gaan, ondersteund.

BEP mediateam

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…