fbpx
Re-Play ontvangt Lifetime Achievement Award

GFC NIEUWS- Na twee succesvolle shows in Suriname gegeven te hebben, werd Re-Play als groep verrast met een certificaat van waardering van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, alsook een Lifetime Achievement Award voor alle 4 individuele zangers, uitgereikt door het Directoraat Cultuur.

Dit allemaal voor hun inzet, baanbrekend werk en verdiensten in de muziek, intussen al 30 jaar.

Directeur Cultuur, Elviera Sandie, geeft aan dat het een must is dat alle Surinaamse artiesten in Suriname, maar ook diaspora artiesten buiten onze grenzen die een duidelijke staat van dienst hebben weten te presteren, deze erkenning krijgen van de staat Suriname.

We zijn een divers land in verschillende culturen en talen en deze heren hebben getoond dat het Surinaamse bloed stroomt in hun lichaam en dat blijkt ook in hun performances en songs.

Als reactie geven de heren van Re-Play, bestaande uit Alwin Burke, Samuel de Wit, Henk Waarde en Mark Dakriet, aan dat het een hele eer is om als artiesten de erkenning te krijgen maar zeker ook nog van het land waar hun roots ligt.

Ze nemen dit mee als grote waardering en zien het als stimulans voor henzelf om gewoon door te gaan met mooie muziek maken, maar ook voor anderen om niet op te geven in hun muzikale droom.

Als blijk van dank gaven de heren een korte maar prachtige performance aan de medewerkers van het directoraat Cultuur die hun idolen kwamen begroeten en op de foto gingen met de artiesten.

Re-play was in Suriname op uitnodiging van Nisha Madaran voor twee Valentine shows en het uitbrengen van een nieuwe song die zij met Nisha hebben opgenomen met de titel “Mijn Ware Liefde”, geschreven door Roberto Banel.

Nisha kreeg van Directoraat Cultuur ook een Special Achievement award uitgereikt voor de wijze waarop zijn uiting geeft aan haar muziek en integratie van muziek en culturen teweegbrengt.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…