fbpx
RCR Zorghotel in beeld als quarantaine

GFC NIEUWS- Over geluiden als zou het Wanica Ziekenhuis niet voldoen, zegt vicepresident Ashwin Adhin dat het ziekenhuis volledig geschikt is als quarantaine ruimte.

Hij liet op een persconferentie weten dat er uitbreiding komt van ruimtes om te voldoen aan de opvang. De vp noemde onder meer ingezeten die nog moeten terugkeren c.q. worden opgehaald, PSA-houders en leden van diplomatieke diensten als groepen die in quarantaine geplaatst zullen worden.

Zowel Adhin als Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR), legden tijdens de persconferentie de nadruk op de noodzakelijke uitbreiding van opvangfaciliteiten. Volgens Slijngaard is er reeds een aantal plaatsen geïdentificeerd. Een hiervan is het RCR Zorghotel, dat volgens de coördinator is ingericht als quarantaine ruimte.

Een van de voorwaarden waaraan zo een faciliteit moet voldoen is dat er geen andere personen in mogen dan zij die geïsoleerd zijn. Volgens de coördinator wordt er uitgekeken naar grote ruimtes waarin een aantal mensen geplaatst kan worden.

Hij noemt in deze sporthallen, grote loodsen en hotels. In geval van nood zullen er tenten worden opgezet als noodvoorziening, maar volgens Slijngaard is het ook niet redelijk om vanwege de incubatietijd van het COVID-19 coronavirus mensen 14 dagen in een tent te houden.

Vanwege de snelheid waarmee het virus zich verspreid – de factor is 1 op 20 – kan het volgens Slijngaard zijn dat men al snel de beschikbare ruimte heeft ingevuld, waardoor er moet worden gekeken naar mogelijkheden om andere ruimtes te creëren.

Besloten is deze week het aantal ruimtes op te voeren naar 300 en het streven is om daarna naar 2000 te gaan.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.