fbpx
Raynell Enfield, NDP- kandidaat nummer 17

“A man fini, ma a tranga”

Raynell Enfield nummer 17 op de lijst van de NDP in Paramaribo is gereed voor het vervullen van zijn taak als volksvertegenwoordiger.

“Ik ben in staat leiding te geven aan grote groepen, maar ik ben ook in staat leiding te accepteren. Ik kan goed luisteren en bezit al vanaf jongs af de kwaliteiten op te komen voor individuen en groepen. Daarom heb ik in verschillende studentenbesturen gezeten.”

Deze werkzaamheden en trainingen die hij gedurende die jaren heeft opgebouwd, hebben hem tot de leider en trotse vader van 2 kinderen gemaakt die hij nu is. En hebben ook de keus bepaald Public Administration te gaan studeren aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Enfield is beleidsmedewerker op het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Op verschillende niveaus heeft hij jongeren vertegenwoordigd. Van 2007 tot en met 2011 in het Nationaal Jeugdparlement en van 2011 tot met 2013 als Caricom Jeugdambassadeur van de Republiek Suriname.

Enfield, meer bekend als Raynell Fraser, is ook voorzitter van de NDP- jongeren Paramaribo. De 28- jarige Enfield omschrijft zichzelf als een zeer eenvoudig mens die graag anderen helpt. “Dat geeft hem een goed gevoel.” Hij is een dienende leider. De NDP is daarom voor hem de beste partij om zijn leiderschapskwaliteiten verder te laten groeien.

Ook staat de ideologie van de NDP dicht bij zijn eigen ideologie. Daarnaast is de NDP een partij waar jongeren de kans krijgen te groeien. Dit maakte het voor hem niet moeilijk zich aan te sluiten. “Het is ook en partij die de samenleving weerspiegeld en dat is voor mij het meest belangrijke waar de NDP voor staat. Ik voel me niet thuis bij één bepaalde groep, vandaar dat ik me thuis voel in een partij waar ik een ieder zie.”

De ontwikkelingsvisie van de partij waarin de 4 pijlers zijn opgenomen verschillen niet van zijn eigen ontwikkelingsvisie voor Suriname:

Verandering van de sociaal maatschappelijke orde;
Verandering van de politie bestuurlijke orde;
Verandering van de educatie orde en de;
Verandering van de sociaal economische orde

“Deze vormen de basis voor de ontwikkeling van een land en van elk mens. De basis voor een rijk en machtig Suriname waarbij elke Surinamer met trots zich Surinamer kan noemen, waarbij er een sociale en gelijke verdeling is van de inkomsten van dit land.

Dit is mogelijk, omdat we het 17e rijkste land zijn en de Heere God ons gezegend heeft met voldoende natuurlijke hulpbronnen. Deze moeten we omzetten in duurzame hulpbronnen, waarbij het belangrijkste het ontwikkelen van de mens is.”

De punten waar Enfield zich sterk voor zal maken, zijn:

• Het opzetten van een fonds voor jong ondernemerschap
• Het bij wet accrediteren van verschillende onderwijsinstellingen
• Het bij wet vaststellen van de ruimtelijke ordening
• Het bouwen van woningen of flats
• Het vermeerderen van het aantal sportaccommodaties en sportleiders

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…