Ravaksur wil aanpassing Herstelplan

GFC NIEUWSREDACTIE- In een brief aan de president vaagt het bestuur van de Raad van Vakcentrales in Suriname om aanpassing van het Herstelplan.

Ravaksur is bezorgd over de uitvoerbaarheid van het plan in haar huidige vorm. De vakorganisatie wil ontvangen worden door de regering, voordat het plan door De Nationale Assemblee wordt goedgekeurd.

Hieronder het schrijven aan de president:

“Wij hebben enige dagen geleden een bespreking gehad met een viertal ministers, waaronder de minister van Financiën en Planning en de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Ontwikkelingssamenwerking.

Tijdens de bespreking zijn de documenten, Herstelplan 2020-2022 en het IMF Memorandum of Economic and Financial Policies aan de vakbeweging gepresenteerd.

Wij maken ons grote zorgen over de uitvoerbaarheid van het Herstelplan in zijn huidige vorm.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ook in de ambulance zijn vrouwen niet veilig: 22-jarige misbruikt door ambulancepersoneel

Onze opinie is ook dat het plan evenwichtiger zou moeten worden gemaakt, waardoor het door grotere groepen in de samenleving zou kunnen worden gedragen.

Het één en ander betekent dat wij een beroep op u doen, om nog vóórdat het Herstelplan in de Nationale Assemblee wordt behandeld een aantal door Ravaksur aan te wijzen economen samen met de economen die het plan hebben geconstrueerd dit plan op de tekentafel plaatsen om zodoende tot een Herstelplan te komen die aan de hiervoor aangehaalde criteria voldoet.

Dit hoeft niet tot onoverkomelijke vertraging te leiden. Wij weten dat er haast bij is, maar onze deskundigen zijn reeds voorbereid.

Wij hopen van ganse harte dat u ingaat op ons aanbod dat in ons aller belang is, maar vooral van belang is voor onze Republiek Suriname en haar gehele bevolking.

Wij horen gaarne op korte termijn van u wat uw opinie is over het door ons gedane voorstel.”

De brief is ondertekend door Ronald Hooghart, voorzitter CLO, Armand Zunder, voorzitter PWO, Errol Snijders, voorzitter AVVS De Moederbond en Sonny Chotkhan, voorzitter OSAV.

Overige berichten