fbpx
Ravaksur dreigt met acties

GFC NIEUWS- Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft tot 25 maart de gelegenheid om in te gaan op brieven van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) over de uitvoering van voorstellen die betrekking hebben op belastingverlichtende maatregelen.

Dit laat  Ravaksur in een brief weten aan de minister.

“Wij zijn in Ravaksur-verband reeds geruime tijd bezig met het implementeren van belastingverlichtende  maatregelen. Hierover zijn er verschillende brieven aan u gericht, waarvan wij verwijzen naar de laatste twee van 5 december 2019 en 20 januari 2020”, schrijft de vakcentrale.

“De rode draad door dit geheel proces is dat op deze noodkreten van Ravaksur , ondanks de lopende afspraken die er zijn op dit stuk, nimmer de moeite heeft genomen om zelfs maar een ontvangstbevestiging terug te sturen. Laat staan een antwoord te geven die duidt op een oplossing van het in de brieven aangekaarte vraagstukstuk. Zelfs op een app van de coördinator van Ravaksur, Robby Berenstein, omtrent deze kwestie is niet gereageerd, ondanks het feit dat u deze app wel gelezen heeft.”

“U begrijpt dat dit ervaren wordt als een grove vorm van desavouering van een grote groep loontrekkers die gebukt gaan onder een onevenwichtige belastingdruk.”

“Het bovengenoemde heeft gemaakt dat een aantal vakorganisaties binnen Ravaksur, zowel vakcentrales als individuele vakbonden bijeen is gekomen om de ontstane situatie te bespreken.”

“Op basis van de stand van de besprekingen tussen Ravaksur en het ministerie is gemeend om deze langlopende issue af te ronden. Ingesloten doen wij dan ook ons finaal voorstel toekomen.”

“Ondergetekenden zijn bij dezen dan ook genoodzaakt u een ultimatum te stellen welke inhoudt dat indien niet uiterlijk 25 maart 2020 is overgegaan tot uitvoering van het toegezonden voorstel, bovengenoemde organisaties onherroepelijk in actie zullen gaan,” aldus Ravaksur.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…