fbpx

Rattenpoep en menselijke urine in make-up en parfums Suriname

DOOR DE GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Rattenpoep, menselijke urine, maar ook zeer giftige chemicaliën als arsenicum, cyanide, kwik en lood zijn terug te vinden in make- up en parfums. In nep make-up zoals mascara, lipgloss, lippenstift, eyeliner, foundation en parfums trof de politie na laboratoriumonderzoek significant schadelijke hoeveelheden van deze smerige afvalstoffen en ziekmakende chemicaliën aan.

Het blijkt dat er bij het fabriceren van nep cosmetica, niet hygiënisch wordt gewerkt. Bovendien ontbreekt er adequaat toezicht en bestaat er veel onduidelijk over de ingrediënten.

In Suriname is de overgrote meerderheid make-up en parfums ABSOLUUT FAKE en afkomstig uit China”, zegt een Amerikaanse expert die sinds 2001 wereldwijd onderzoek doet naar nepproducten, aan de gezondheidsredactie van GFC Nieuws.  Zeer regelmatig worden er namaakproducten uit dit land onderschept die niet voldoen aan de gestelde eisen. Zie ook>>> MEER DAN 90.000 FAKE COSMETISCHE PRODUCTEN CHINA….

“Niet alleen make-up en parfums, ook verschillende tassen, kleding en schoeisel worden nagemaakt en in jullie land aangeboden als wereldbekende topmerken zoals Gucci, Armani, Versace, Chanel, Prada, Ralp Lauren en dergelijke. Deze  worden meestal op zeer goedkope wijze in China geproduceerd en wereldwijd verspreidt. In Suriname en andere derde wereldlanden echter, is er helemaal geen toezicht, dus de verkopers van deze fakeproducten hebben daar vrij spel en kunnen zo makkelijk hun woekerwinsten maken”.

BEKIJK OOK
Inter-Guyanese spelen: Suriname volleybalkampioen

“Het gaat om een probleem dat zich door het makkelijker online kopen, nu ook in steeds meer landen, ook in de VS en Europa, begint voor te doen. In Suriname alsook andere ontwikkelingslanden waar er geen of weinig controle is, worden de nep make-up en parfums probleemloos in winkels aangeboden aan consumenten. En niemand die er wat van zegt! Vaak wordt er misbruik gemaakt van de onwetendheid van kopers die er soms vanuit gaan dat de producten helemaal echt zijn”, is de uitleg van de expert.

De deskundige waarschuwt dat het gebruik van deze goedkopere namaakproducten met rattenpoep en menselijke urine allergische reacties kunnen uitlokken of veel ernstigere gevolgen met zich kunnen meebrengen.

De Engelse politie die het uitgebreid laboratoriumonderzoek liet uitvoeren, waarschuwt momenteel intensief voor deze nagemaakte vaak goedkopere verzorgingsproducten.

Ook de bekende Nederlandse visagist Leco Zadelhoff waarschuwde afgelopen week op de televisie voor namaak make- up met rattenpoep en urine. Zadelhoff die gekwalificeerd wordt als een van de beste visagisten in Nederland, en  al decennialang bekende Nederlandse sterren behandeld, vertelde op RTL 4 over de gevaren.

Klik op de deze link voor het televisie interview met Leco Zadelhoff>> RATTENPOEP EN URINE IN MAKE-UP