fbpx

Ratelband voelt zich jonge god, en dat wil hij zwart op wit – alleen speelt rechter (nog) niet mee

Mr. Tjakkaaaa! moet van de rechter in de Nederlandse stad Arnhem gewoon een oude vent blijven, maar het staat hem vrij zich 20 jaar jonger te voelen dan zijn kalenderleeftijd en zich daarnaar te gedragen. Ratelband laat het daar niet bij zitten.

Emile Ratelband had de rechtbank gevraagd te oordelen dat zijn geboortedatum zó werd gewijzigd dat hij op papier 49 zou zijn en niet, zoals nu, 69. Daar had hij legio argumenten voor.

“Ik dacht – waarom is het mogelijk om je achternaam te veranderen? Hoe kan het dat jij je voornaam kunt veranderen? Je kunt je nationaliteit veranderen en zelfs je geslacht veranderen,” zegt hij.

“Dus, ik zat te denken – als je al die dingen kunt veranderen, ik heb mijn vrije wil, ik kan ook mijn eigen vakantie kiezen, ik kan mijn eigen partnerschap kiezen, ik kan neuken met vrouwen of met mannen. Ik dacht – als ik al die dingen kan kiezen, kan ik ook mijn leeftijd kiezen.”

Hij had zelfs een soort van medische onderbouwing voor zijn verlangen om 20 jaar jonger verklaard te worden: zijn arts had hem een ​​paar jaar geleden verteld dat zijn biologische leeftijd eigenlijk in de veertig was.

OOK INTERESSANT
Update: Man die na zware mishandeling werd overreden in ziekenhuis overleden, drie verdachten aangehouden

 

Mr. Positivo was, geheel in overeenstemming met de leer die hij als entertrainer (een samenvoeging van entertainer en trainer) uitdraagt, opgetogen over zijn verlies bij de rechter: dat was namelijk vanaf het begin zijn opzet, beweert hij.

“Onze strategie was eigenlijk om de eerste zaak te verliezen. En dan kunnen we hiervan leren, en de rechtbank heeft ons vele redenen gegeven, zodat we nu kunnen aanvallen. Dus we hebben de strijd verloren, we gaan de oorlog winnen,” vertelt hij enthousiast.

Hij is nu van plan om zijn zaak het hele Nederlandse rechtssysteem te laten doorlopen tot hij die aan internationale mensenrechtenrechtbanken kan voorleggen.

Foto: website Ratelband