Rastamoss binnenkort in Suriname

De Nederlandse top artiest Rastamoss komt binnenkort naar Suriname. Het wordt de eerste keer dat de artiest naar Suriname komt voor een optreden in Club Zsa Zsa Zsu. Dit zal op 7 april gebeuren.

Ook zullen er andere artiesten met hem afreizen naar Suriname. Dutches entertainment die dit allemaal organiseert zal in de komende tijd de andere namen van overige artiesten bekend maken, laat de organisatie weten. Dit zal ook de eerste editie van ‘See Buy Fly’ in Suriname zijn. De organisatie hoopt hiermee een boost te geven aan het uitgaansleven in Suriname.

Wie is Rastamoss?

Rastamoss is een melodieuze rapper die zich de afgelopen jaren heeft geprofileerd als de boy met de zieke flow. Van Trap naar Reggae-rap fusion, voor Rastamoss zijn er weinig rapstijlen waar hij zich niet in thuis voelt. Van kleins af aan al was muziek een belangrijk onderdeel in zijn leven.

Als 13-jarige jongen begon zijn liefde voor muziek echter serieuze vormen aan te nemen. Hij was een aantal jaar lid van een Surinaamse jongeren band waarin hij instrumenten bespeelde en zong. Daarna was het een tijdje stil maar de drang om muziek te maken was nooit verdwenen.

Vanaf 2011 trok hij de stoute schoenen aan en begon hij zijn eigen rapteksten te schrijven. Wat hij schrijft is uit zijn leven gegrepen en is een manier om zich te uiten. De melodieuze raps met rauwe teksten werden al snel door de jongens in de buurt opgepikt en langzaamaan groeide zijn fan base.

Geïnspireerd door reggae muziek, Surinaamse bands en hiphop creëerde hij zijn eigen flow waarin hij met zijn rauwe teksten tot een unieke sound is gekomen. In de jaren volgend, focust hij zich vooral op het maken van muziek en zorgen dat zijn muziek gehoord wordt.

Momenteel is zijn EP: “Klimmen naar boven” via alle streamingsdiensten te beluisteren. In 2018 komt er een nieuw album aan, tevens heeft hij zich gekwalificeerd voor De Grote Prijs Van Nederland, waar hij momenteel in meedingt naar de hoofdprijs.(GFC)

Overige berichten